Inför Örebro – Västerbotten

Inför Örebro – Västerbotten

Stångebro ishall är värd för en av säsongens kanske häftigaste matcher. Kvallaget Örebro har inte bara spelat sig igenom kvalet med ett imponerande facit de slog också ut storlaget Stockholm Syd. Laget Örebro, för det är verkligen vad det är, har visat upp ett helhjärtat spel där alla verkligen bidrar. Det finns en enorm bredd i laget samtidigt som man kunnat krydda det med några spetsar.

Center Filip Nyberg har stått för åtta mål och sex assist på fjorton matcher och strax bakom honom har backen Gustav Karlsson levererat fem mål och sex assist på lika många matcher. Det stora namnet var annars inför turneringen Simon Forsmark som också klivit fram som den kapten han är. Forsmark har levererat tre mål och sju assist under turneringen, men också visat vägen ute på isen.

Inför slutspelet har man också ett angenämt problem i målvaktsvalet. Razmus Stenström har varit förstavalet och stått sex matcher såhär långt och levererat fina siffror, 92,31% och 1,59 GAA, men bredvid honom har Edwin Mustafic varit snäppet vassare under sina tre matcher med 96,23% och 0,59 GAA. Stenström nollade Stockholm Syd när han tog samtliga 22 skott den matchen.

I Västerbotten gäller det att se upp med Oliver Sjöström och Simon Robertsson som toppar den interna poängligan.

Västerbotten slog ut Gästrikland med 5-3 och får nu möta Örebro. Ett Gästrikland som sedan blev slagna med 6-0 av Stockholm Syd i en placeringsmatch.

Med tanke på hur Örebro avvärjde Stockholm Syd tror jag laget har mycket goda chanser att upprepa bedriften i eftermiddag och därmed ta sig ända till final. Väl där står antingen Göteborg eller Stockholm Nord för motståndet. Den matchen avgörs idag klockan 14:15.

Matchen börjar 16.00 och sänds på SVT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *