Tung, tung förlust mot Djurgården

Tung, tung förlust mot Djurgården

Örebro tog inte chansen tyvärr. Man hade tre raka segrar mot Djurgården den här säsongen. Djurgården befinner sig i en svacka utan like. Det räckte ändå inte för att Örebro skulle kunna vinna igen. Det är sjätte raka förlusten där man i stort sett lyckats spela bort sig själva från slutspel. För några omgångar sedan hade laget goda chanser att kunna klättra upp på play-in-plats när både Djurgården och Karlskrona tappat det mesta av sina respektive spel.

Dagens match erbjöd inte mycket för en Örebroare tyvärr. Julius Hudacek var lysande i kassen förstås. Det får man inte glömma bort, men många av de andra spelarna har väldigt mycket att fundera på. De kör fast hela tiden och även om det finns några som faktiskt försöker blir alltför ofta individuella prestationer och det räcker inte.

Med undantag för enstaka anfall och just soloräder, samt sista tio när Djurgården slutade anfalla lika mycket, var det en match som Örebro spenderade tre perioder med att försvara sig. Det är för många spelare som inte kommer upp i nivå. Det är inte så att jag är överdrivet imponerad av det som Djurgården presterar heller. Det faktum att de bara gör två mål på alla chanser är förklaringen till att de ligger där de gör i tabellen.

Lucas Lessio hade några chanser, Libor Hudacek en soloräd, Tom Wandell försökte tråckla in pucken på lite olika sätt. Inget gick in. Fredric Andersson lyckades till och med rensa bort en retur framför Djurgårdens mål istället för att raka in den. Närmast var nog Lessio med ett ribbskott.

Saknades Nicklas Grossman? På sätt och vis gjorde han väl det, men han hade inte gjort någon betydande skillnad idag.

Nu finns det fortfarande en teoretisk chans att ta sig till play-in, även till att behöva kvala nedåt, men det högst troligaste är ändå att laget slutar 12:a och säsongen tar slut när sista grundseriematchen spelas. Med det offensiva spel som laget visat upp de senaste matcherna har jag svårt att se hur det ska sluta på något annat sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *