Inför ödesmatchen mot Djurgården

Inför ödesmatchen mot Djurgården

Mitt i säsongen och det hade varit match mot Djurgården och man hade varit ganska säker på att ikväll blir det poäng. Örebro har ett bra facit mot stockholmarna och rent logiskt borde det även vara så i eftermiddag. Djurgården har dessutom gått väldigt dåligt överlag på sistone. Även om Örebro inte har rosat marknaden på något vis borde det ändå innebära ett mentalt övertag för Örebro.

Nu är det dock slutspurt. Alla former av nerver sitter på utsidan och allt står på spel. Örebro har misslyckats helt med att försöka ta in på lagen ovanför och samtidigt har lagen nedanför tagit ikapp lite. Nu är luckan nedåt fortsatt ganska stor, men i teorin finns fortfarande en mycket verklig chans för lagen nedanför att täppa igen den.

Seger ikväll skulle innebära att Örebro tar igen uppåt rejält. Skulle Karlskrona också förlora är Örebro helt plötsligt med i slutspelsloppet igen. Förlust innebär nog tyvärr att Örebro får sikta in sig på att klara sig kvar. Det är nog den bittra verkligheten.

Djurgården saknade David Bernhardt, Jonathan Davidsson och Alexander Fällström senast. Örebros lag verkar oförändrat från senast med undantag då för nya kedjeformationer. Experimentet senast slog inte väl ut tyvärr.

Det är tidigt pucksläpp idag. Det kan bli en lång helg av ångest eller lättnad. Låt oss hoppas på det senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *