Uddlöst Örebro föll igen

Uddlöst Örebro föll igen

Nehe, inte denna gång heller. Örebro väljer att förlora en tredje match på rad. För det känns lite så. Mycket går inte känna igen från innan när laget var tajt, säkert och effektivt. Nu är det rörigt, slarvigt och ineffektivt istället.

Att bli nollade av Växjö kanske normalt sett inte är något man höjer på ögonbrynen åt, men Växjö spelar verkligen inte bra just nu. Det gör inte Örebro heller och maken till sämre hockeymatch får man leta efter.

Örebro försökte resa sig lite i sista perioden, men att påstå att de spelade bra är nog att skönmåla det hela väldigt mycket. Detta var tyvärr en riktigt svag insats av Örebro och jag kan inte påstå att de nya kedjorna överraskade mig positivt. Snarare tvärtom. Jag förstår man ville skaka om och skapa lite förändringar, men blev det verkligen bättre?

Det kändes bra att ha Rissanen tillbaka och han visade ändå att han är en klassback. Annars tyckte jag Lukas Pilö stack ut positivt, framförallt offensivt.

Furch som vanligt lysande i kassen när försvarsspelet föll ihop gång efter annan denna kväll.

Det var många spelare som körde fast i denna match och när det väl blev riktigt bra lägen då stod Viktor Andrén där. Om han var suverän eller Örebroarna gjorde honom det låter jag vara osagt. Han nollade dem likväl.

Powerplay var remarkabelt dåligt mot SHL:s sämsta boxplay. Det har knutit sig totalt för laget där. De kommer aldrig till några riktiga avslut tyvärr.

Nästa match är borta mot Oskarshamn på lördag. Det är ingen gratisseger, ännu mindre nu när Örebro inte verkar helt säkra på vad som är bak och fram på tröjan.

Tränarna har en del att fundera på. Detta är långt under normal nivå för laget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *