Inför Växjö – Örebro 5/12

Inför Växjö – Örebro 5/12

Topplaget Örebro åker alltså ner till Småland för att möta bottenlaget Växjö. Det känns fortfarande lite upp-och-ner att skriva så. Växjö som jag nog hade med i toppstriden har floppat rejält och Örebro som var tippat i botten har flippat(?) rejält.

Rasmus Rissanen är tillbaka i laget, men kommer att matchas in lite försiktigt. Shane Harper har varit magsjuk har man ändå räknat med till matchen. Linus Öberg blev nyligen uttagen till JVM efter sin väldiga utveckling under SHL-hösten och kommer fortsatt att bli intressant att följa.

Växjö har gjort förändringar mest hela tiden i truppen. Sparkat och tagit in nya spelare allteftersom för att försöka få ihop laget. Värvningen av Ilari Melart är så klart den som står ut mest, men att man också ”dumpade” två spelare till Oskarshamn är så klart också anmärkningsvärt. Värvningen av Erik Källgren är värd att nämna när man har två rätt etablerade namn i Viktor Fasth och Viktor Andrén. Ingen av de tre har hittills levererat något som kan beskrivas vara god SHL-nivå.

Örebro är favoriter inför kvällens match trots sin svaga form. Växjö spelar helt enkelt inte bra och har svårt att vinna matcher.

Vi får se vem som står, men Furch är väl den troligaste kandidaten. Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *