Utvisningarna fällde Örebro, igen

Utvisningarna fällde Örebro, igen

Jag börjar känna mig aningen tjatig nu, men fyra helt onödiga utvisningar och ett boxplayspel som inte alls går att känna igen gjorde att Rögle kunde vinna den här matchen helt rättvist. De gjorde mål på tre av fyra powerplay. Det är inte ens underkänt av Örebro. Det är långt under det. De inledde annars bra i första perioden och när Viktor Ekbom stänkte inte 1-0 bakom Oscar Dansk kändes det som att det här kan bli något. Fin framspelning av Joel Mustonen.

Att Patrick Cehlin sedan kontrade in 1-1 kändes inte helt oväntat med tanke på det spel Rögle ställde upp med. Det var mycket långa pass till spelare i fart, många icing blev det, och även när de hade pucken under kontroll försökte de inte direkt bygga upp ett anfall utan det var full fart mot mål direkt. Det fungerade sådär i första perioden.

Örebro skulle sedan ta ledningen i powerplay genom Libor Hudacek. Han tog vara på en puck som studsat i sargen, tryckte sig in framför mål och rundade målvakten snyggt med klubban. Först perioden slutade 2-1 till Örebro som kändes som det bättre laget. När laget sedan skulle göra 3-1 genom Tom Wandell, men Daniel Vikstens uppåkning och framspelning var det som var det mest imponerande i det målet. Rögle-backen såg ut som han höll på att bryta båda fötterna när Viksten fintade bort honom och serverade Wandell i bra läge.

Perioden skulle sluta 3-2 efter att Rögle reducerat i powerplay. Spelet hade jämnat ut sig nu mellan lagen och Rögle hade arbetat sig in i matchen helt klart. I den tredje perioden skulle det vara Rögle som kändes som det bättre laget. När de sedan lyckas kvittera till 3-3, igen i powerplay, och sedan ta ledningen med bara lite över två minuter kvar, igen i powerplay, kändes det som att Örebro var ett slaget lag. De gjorde en sista anstormning mot Rögles kasse, men det var verkligen för sent att börja spel nu.

Peter Andersson åkte ut två gånger för crosschecking i ryggen, sedan tog laget en utvisning för för många spelare på isen och sedan en interference av Siim Liivik i powerplay kostade Örebro samtliga poäng i den här matchen. Den första perioden gav i alla ledtrådar om ett möjligt bra spel, men den tredje gjorde att man började undra om laget verkligen satsar på slutspel.

Det duger inte att göra en bra period, en ”OK” period och sedan falla ihop i den sista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *