Andra huvudtacklingen ett faktum – 5 matcher för Sigalet

Andra huvudtacklingen ett faktum – 5 matcher för Sigalet

Den första huvudtacklingen som gav avstängning delades ut av Robin Figren i Frölundas första match. Den andra andra huvudtacklingen som gav avstängning delades sedan ut av Jonathan Sigalet, också i Frölunda, i deras andra match. Båda spelarna fick 5 matcher plus böter för sina tilltag. Med denna takt kommer det bli en väldans massa pengar som ramlar in i böteskassan och spelare som får spendera tid med att bara läka sina skador istället för att spela ishockey.

Det känns nästan löjligt att vi redan har två avstängningar när SHL var så otroligt tydliga med att vi måste få bort huvudtacklingarna från isen.

Samtidigt ska tränaren Röger Rönnberg ha en eloge när han säger ” Vi måste ta bort ursäkterna och rätta till det”. Han skyller inte ifrån sig eller försöker hitta ursäkter. Nu hoppas jag verkligen att nästa omgång inte ger någon hård smäll mot någons huvud. Det vore verkligen ett ordentligt misslyckande från SHL:s sida om så sker.

Samtidigt blir Jimmie Ericsson avstäng för en slew-foot på Brendan Mikkelson. En korkad typ av tackling som kan leda till svåra skador om det slår illa. Är respekten för den andres hälsa helt ur bilden? Det är en sak att spela hårt och tacklas, en helt annan att sparka undan benen eller sätt en armbåge i huvudet på en annan spelare.

Det är ingen vidare start på SHL såhär långt. Disciplinnämnden lever upp till sina löften dock, det måste man ge dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *