Utvisningarna fällde Örebro

Utvisningarna fällde Örebro

Efter en första period där Färjestad hade första halvan och Örebro den andra halvan såg det ganska lovande ut för bortalaget. Örebro tog också ledningen i första perioden när Marcus Weinstock vann puck i mittzon och kunde frispela Johan Wiklander som lyckades tråckla in pucken bakom Lars Haugen i hemmamålet.

Tyvärr skulle Örebro dra på sig en utvisning i anfallszon för för många spelare på isen i den andra perioden och det skulle Färjestad utnyttja. Johan Ryno kunde bryta in från sin kant och satte pucken högt på en sittande Julius Hudacek som annars var väldigt bra. Han stod för flera kvalificerade räddningar under kvällen och det känns tryggt att veta att hans högstanivå är verkligen intakt.

Den andra perioden skulle annars svänga lite och det uppstod farligheter åt båda håll, men det kändes som att Färjestad hade övertaget. Örebro skapade dock lägen och individuella misstag skedde lite om vartannat. Samtidigt lyckades inte Örebro förvalta sina lägen på ett bra sätt. Det var ett par stycken som uppstod där i alla fall kanske ett borde resulterat i nätrassel.

I slutet av den tredje perioden skulle Alexander Hellström försöka rensa bort pucken ur egen zon, men pucken studsade till och for sedan över sargen. Två minuter ”puck-out” var ett faktum. Otur i kombination med lite klumpig klubbhantering. Det skulle sluta med att Per Åslund skulle styra in ett skott från Magnus Nygren med dryga minuten kvar av matchen.

Det var en jämn match överlag där Färjestad drog det längsta strået. Örebro såg mer ut som ett lag idag än de gjort på försäsongen, men som jag klagat på att de tagit dumma utvisningar under försäsongen fortsatte det idag. Hakningen av Libor Hudacek på ”friläget” kan jag köpa, men interference av Bobbo Petersson och sedan puck-out av Hellström var verkligen onödiga.

För att inte tala om två stycken utvisningar för för många spelare på isen. Det är dålig disciplin och man borde kunna förvänta sig bättre av SHL-spelare. Man kan gnälla på domaren att han var nitisk, men han hade inte fel.

Jag är besviken att laget inte fick med sig några poäng i den här matchen, men får man chansen att ta ut det på Rögle som kommer på besök i Behrn Arena om en vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *