Vad ska man säga? … förutom klar förlust

Vad ska man säga? … förutom klar förlust

Jag känner mig bara så nedslagen. Örebro inledde matchen helt OK. Den första perioden var jämn. Till och med lite fördel Örebro, men Malmö var laget som skulle ta ledningen efter att boxplayspelet fallerat ännu en gång. Det börjar kännas tjatigt att skriva.

Det var ett par ordentliga bjudningar från Örebro i den första perioden, men det trodde jag att man skulle ta tag till nästkommande perioder så jag lade inte så stor vikt vid dem ändå eftersom laget redde ut det ändå. Där hade jag fel. Man skulle bara göra fler och fler misstag i defensiven.

Försvarspelet, och spelet i stort, föll samman sakta men säkert sönder och samma genom andra och tredje perioden. Det var två dåliga lag som stångades och Örebro var sämst denna eftermiddag. Det går inte att säga att detta var en hedersam förlust. Detta var en fullt rättvis seger för Malmö och Örebro förtjänade inga poäng denna kväll.

Jag gillade att Niklas Eriksson vågade ta målvakten med över fyra minuter kvar när det var dags för powerplay och man låg under med 3-1. Jag gillade inte att Kristian Näkyvä ger bort pucken i det läget. Powerplayspelet är så dåligt att Örebro faktiskt gick minus i den spelformen denna kväll och det är inte helt chockerande med tanke på att Malmö också hade ett friläge tidigare i matchen i samma spelform.

Gustav Backström är den enda som lämnar denna match med +1. Det är lite anmärkningsvärt ändå. Erik Norén lirade fem minuter och såg till att inget farligt hände hemåt. Warg hade en tung dag på jobbet med två mål i baken och en överlag rätt svag insats. Försvaret överlag verkade ha svårt att räkna in spelare idag, det gäller även för Malmö i och för sig,

Det är svårt att riktigt bedöma Dominik Furchs insats en sådan här dag. Det är inga uppenbara skott man tycker att han absolut ska ta, men han kliver inte heller fram och räddar laget. Hans kanske sämsta match hittills utan att för den delen vara direkt dålig.

Jag kan inte påstå att det gav önskat resultat att kasta om i linorna. Jordan Boucher är fortsatt osynlig och De andra två kedjorna är faktiskt sämre än innan. Gå tillbaka som innan och bryt upp förstakedjan istället. Sätt Sakari Salminen tillsammans med Daniel Muzito-Bagenda och Viktor Rask istället. Flytta upp Marcus Weinstock, eller någon annan lite mer ansvarsfull spelare, till förstalinan och låt Bromé härja lite mer fritt.

Nej detta var sämst hittills. Jag hoppas också att det är så dåligt som det blir. Det kommer att bli en jobbig säsong annars. Det är fortfarande tidigt på säsongen och tränarna är en av Örebros största tillgångar så jag tycker inte man ska ge upp något i förväg. Örebro har mycket att jobba på, men det finns bra personer för att lösa uppgifterna.

Boxplay och powerplay måste de också ta ett rejält nytänk kring. Dessa spelformer är som svarta hål för Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *