Inför Malmö – Örebro 28/9: Dags för derby!

Inför Malmö – Örebro 28/9: Dags för derby!

Jag tror detta kan vara den första matchen för säsongen där jag vågar påstå att Örebro möter ett motstånd där de eventuellt skulle kanske i ett drömscenario där Malmö underpresterar och Örebro överpresterar faktiskt kunna sluta före i tabellen. Malmö har dessutom börjat säsongen på ett väldigt svagt sätt. De har inte imponerat.

De gjorde en rejäl omkastning och omfokusering nyligen för att få ordning på försvarsspelet. Det är inte så att Alsenfelt varit skadad heller utan han har stått för det mesta, men det har inte hjälpt. En av SHL:s bästa målvakter har alltså inte lyckats rädda upp det som varit Malmös försvarsspel. Det är på den nivån det varit.

Anfallsspelet har väl inte heller varit lysande, men de har framförallt läckt mål bakåt.

Hypade Nicolai Meyer är inte ombytt idag, men Niklas Arell har däremot tagit tillbaka sin plats i laget efter att tidigare varit petad. Arell är en av de mest påkostade spelarna Malmö har så det hade nog känts surt om han fortsatt underprestera.

Örebro väljer att ta tillbaka Max Lindholm in i laguppställningen. Linus Öberg spelar istället med J20. Annars finns inte mycket som direkt tyder på att Örebro kommer att ändra på något. Daniel Muzito-Bagenda hade en vilodag och med tanke på hur han såg ut mot Rögle förstår jag det. Pucken var inte hans kompis och han gick inte riktigt att känna igen från tidigare matcher.

Det troliga är att Dominik Furch kliver in i kassen igen efter att Jonas Arntzen fått debutera och gjort det riktigt bra. Inga kända skador eller sjukdomar i övrigt.

Det känns bra att kunna skicka ner ett lag med lokala förmågor för att försvara Örebros färger. Matchen börjar 15.15, men studion sparkar igång redan 14.30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *