Viktor Ekbom ny kapten i Örebro Hockey

Viktor Ekbom ny kapten i Örebro Hockey

Henrik Löwdahl lämnade en stor lucka efter sig på många sätt. Det många undrat framförallt nu på senare tid är vem som skulle kommat att ärva hans kaptensroll. Under säsongen som gått har det varit Viktor Ekbom som haft den rollen då Löwdahl varit frånvarande och han har varit lågoddsaren i diskussionen om en framtida kapten.

Nu har laget har satt sig ned och diskuterat fram vem de vill ska bära bokstäver på bröstet under nästa säsong och föga förvånande blev det just Ekbom som fick äran att ta över rollen som kapten.

Samtidigt valde man Tom Wandell och Joakim Andersson som alternerande kaptenerna, medan Siim Liivik agerar back-up ifall någon av dessa tre blir frånvarande. Jag kan tycka det är lite förvånande att ingen annan spelare som varit med längre i klubben inte får ett A på bröstet, men samtidigt känns det dumt att ifrågasätta det om nu detta är vad spelarna och ledarna vill ha.

Valet av Ekbom är inget att klaga på. Han är en spelare som offrar sig för laget och tagit stora kliv framåt i sin utveckling under tiden i Örebro. Han ligger i toppen av SHL när det gäller täckta skott och han är en jätte i spelet med en man mindre. Hans offensiv må lämna en del att önska, men det har funnits tendenser där som sett lovande ut. Han agerar som en ledare på isen och förtjänar verkligen att bära sitt C på bröstet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *