Örebros laguppställning och tankar kring den

Örebros laguppställning och tankar kring den

Örebro Hockey inleder Tatra Cup med att möta finska Pelicans imorgon torsdag. Matchen börjar redan kl 16.00, vilket tyvärr innebär att många kommer missa inledningen av matchen då man inte hinner hem från jobbet. Matchen kommer att streamas via YouTube av NA i samarbete med Örebro Hockey.

Örebro Hockey åkte ned till Slovakien med i stort sett fullt lag samt några juniorer, men också några skadade spelare. Martin Johansson, Daniel Viksten, Johan Motin och Joakim Andersson stod alla över segermatchen mot Almtuna och i den kommande mot Pelicans är det endast Viksten som återvänder av sjuktstugebesökarna.

Pelicans kommer att bli ett bra genrep för Örebro. De kom nia i Liiga förra säsongen och åkte ut i kvartsfinal i slutspelet. Örebro får se upp för spelskicklige Ryan Potulny och offensive backen Juha Leimu med ett skott få förunnat. Storväxte Ben Blood ska man kanske också se upp för, men av andra anledningar. Han och Liivik är kanske inte bästa kompisar efter deras möte förra året (video).

Örebros formationer kommer se ut enligt följande rapporterar NA:

Daniel Viksten – Gustaf Franzén –Kalle Jellvert
Viktor Ekbom – Gustav Backström

Greg Squires – Tom Wandell – Joel Mustonen
Bobbo Petersson – Petr Zamorsky

Marcus Weinstock – Michael Haga – Libor Hudacek
Alexander Hellström – Dominique Heinrich

Kalle Olsson – Siim Liivik – Johan Wiklander
Peter Andersson – William Lindgren

Glenn Gustafsson

I mål kommer Axel Brage att få chansen att debutera i den rödvita dressen.

Det är faktiskt nästan exakt samma uppställning som mot Almtuna, även backparen går att känna igen. Den enda egentliga skillnaden är att Viksten petar ned Gustafsson till trettonde forward, något jag kan tycka känns som rätt drag att göra. Något förvånande i all ärlighet med tanke på den förkärlek Kenta har haft för att kasta om bland spelarna, men det är kanske för tidigt för det ännu.

Om man leker med tanken att alla skadade spelare återkommer skulle uppställningen istället troligen bli denna om vi ska fortsätta på samma väg:

Viksten – Andersson – Johansson
Ekbom – Motin

Squires – Wandell – Mustonen
Petersson – Zamorsky

Weinstock – Haga – Hudacek
Hellström – Henrich

Olsson – Liivik – Wiklander
Andersson – Backström

Haga, Jellvert

Det känns helt OK. Jag tror att både Squires och Mustonen har mer att ge på denna nivå och att Wandell kan ge dem den trygghet de behöver för att växa. Andersson kan ta ett stort defensivt ansvar medan Viksten och Johansson ångar på på varsin kant. Det kan bli riktigt bra om personkemin klaffar.

Det är lite synd att lillebror Hudacek hamnar i en undanskymd roll med tanke på den höga högstanivå han har, men samtidigt så behöver han höja sin lägstanivå. Jag tror att tillsammans med Weinstock med sin rutin och spelsinne och Haga med sin fart kan det resultera i en farlig kedja det med.

Firma Olsson, Liivik och Wiklander tror jag kan göra ett bra jobb som fjärdekedja och att avväpna motståndarna. Då finns också hungriga Franzén och Jellvert och flåsar eventuella slöfockar i nacken. De lär kämpa friskt om att ta en plats och hålla övriga på tårna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *