Mer information kring det nya hockeygymnasiet

Mer information kring det nya hockeygymnasiet

Örebro Hockey gick ut med ytterligare information idag kring det nya Hockeygymnasium som kommer att starta till hösten 2022. Först och främst blir detta en lokal variant, inte ett nationellt program, vilket innebär att det egentligen främst riktar sig mot spelare med just lokal anknytning.

Det kommer även att vara öppet för såväl killar som tjejer att söka dit. Det är givetvis bra, men jag står fast vid att det måste finnas ett högre mål för tjejerna att i framtiden. Det vill säga att även sikta på att ha ett Hockeygymnasium med nationellt intag som en del av satsningen på damhockeyn.

Det lokala programmet kommer att drivas i regi av Örebro Hockey Ungdom och Virginska, men Örebro Hockey kommer att finnas med för att stötta och bidra med erfarenhet från deras arbete.

Detta hjälper givetvis även Örebro Hockey på många sätt och det kommer lite till rätta med den kritik som funnits kring att lokala talanger inte får plats Hockeygymnasiet, som har nationellt intag.

För en klubb som ändå pratat så mycket om att utveckla hockeyn i regionen så har det sett lite skevt ut att man tittar förbi dem. Till deras försvar så ska Hockeygymnasiet ta in de bästa som söker in, oavsett var de kommer ifrån.

Det känns jättekul att detta nu blir av och det kommer verkligen att bredda och ger mer utrymme för just lokala förmågor att satsa och fortsätta drömma om att spela ishockey som ett leverne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *