Inför Oskarshamn – Örebro 18/11

Inför Oskarshamn – Örebro 18/11

Uppehållet är över och Örebro åker till östkusten för spela mot Oskarshamn. Lagen har mötts en gång tidigare denna säsongen och då vann Örebro på straffar efter att ha tappat ledningen med mindre än minuten kvar.

Örebro saknar fortfarande Jussi Puustinen som är en bra bit från matchspel fortsatt efter skadan han ådrog sig tidigt på säsongen. I övrigt har det varit lite sjukdom i truppen, men det mesta ska ha rett ut sig nu. Det är med andra ord så gott som fullt lag som åkt sydost.

Oskarshamn har ungefär samma läge. Bara Robin Norell är skadad och man väljer att plocka upp talangen Hugo Jonasson och inte att låna in Johannes Johannesen från Västervik, eftersom det numera tydligen är normalt att låna från värsta rivalen.

De får tillbaka Dale Weise, men han har väl inte direkt rosat marknaden. De stora nyheterna har annars varit att man bundit upp starkt Örebro-bekante Martin Filander på tränarposten och sportchefsrollen ska tydligen vara löst den med snart.

Det är bara målskillnad som skiljer lagen åt i tabellen där Örebro visat på en bättre defensiv och Oskarshamn en bättre offensiv produktion.

Det finns dock en del väsentliga skillnader mellan lagen. Oskarshamn är riktigt bra i powerplay och har gjort många mål där, medan Örebro är klart medelmåttiga där. Samtidigt i spelet fem mot fem har Örebro några av seriens absolut bästa värden medan Oskarshamn släpper till näst flest skott av alla lag i serien.

Örebro hade dessutom en riktigt fin trend innan uppehållet kom och bör nog ses som små favoriter ikväll.

Matchen börjar 19.00 som vanligt imorgon och sänds på Cmore Live 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *