Weinstock, Wiklander får förlängt, sex spelare lämnar

Weinstock, Wiklander får förlängt, sex spelare lämnar

Nu har (äntligen!) Örebro Hockey gått ut offentligt med att sex spelare som vi alla förväntade oss skulle få lämna också gör det. Det är följande spelare som kommer att få lämna Örebro Hockey:

Henrik Lundberg (G)
Jakub Krejcik (B)
Joonas Jalvanti (B)
Marko Anttila (F)
Anders Eriksson (F)
Ville Viitaluoma (F)

Sedan tidigare är det också klart att Henrik Löwdahl lägger skridskorna på hyllan. Vem som blir ny kapten är något som det debatteras kring, men en lågoddsare är Victor Ekbom. Han vann ligan för täckta skott under året och verkar vara den ledare vi behöver på isen.

När det kommer till Marcus Weinstock och Johan Wiklander har båda skrivit på nya avtal som gäller 1+1 år. Weinstock har haft en brokig säsong bakom sig där han kastats mellan en rad massa olika roller och positioner. Även om han inte gjort det på något vis dåligt har han kanske inte heller levererat riktigt på SHL-nivå alla gånger. Allt som allt kan jag tycka han är värd en ny chans till en ny säsong där han får spela i en stabil roll och verkligen visa vad han kan.

Johan Wiklander gick under säsongen som var än mer in i rollen som brunkande powerforward. Hans poängproduktion var tyvärr inte mycket att skryta om, däremot är hans attityd och inställning oklanderlig och det är säkerligen en stor del i att han fick ett nytt kontrakt. Hans roll som pådrivare och ”lagpappa” nu när Henrik Löwdahl är borta är säkerligen ännu viktigare för laget.

Jag hade gärna sett Wiklander kvar i klubben sedan som en del av juniorverksamheten. Han känns som en inspirerande person som kan lyfta spelare till en ny nivå med sin positiva och stöttande attityd. Tränarrollen känns som gjort för en kille som honom.

Pontus Gustafsson påpekar även i intervjun med Örebro Hockeys hemsida att han tycker det är viktigt med kontinuitet och att dessa två står för just det. Jag är beredd att hålla med honom om det.

Nu sitter vi bara och väntar på att AHL, SHL och KHL ska spela klart sina slutspel så att de nya spelarna kan presenteras. Det känns som en evinnerligt lång väntan just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *