David Rundblad på waiver för utköp, vänder hem?

David Rundblad på waiver för utköp, vänder hem?

David Rundblad har haft svårt att ta en plats i Chicago Blackhawks backuppsättning. Det är svårt att klandra honom när konkurrensen är som den är i Blackhawks. De hade kunnat skicka ned Rundblad till AHL och sparat ungefär samma pengar mot lönetaket, men har istället valt att sätta honom på waivers för att köpas ut.

Under de 24 timmar han befinner sig på ”waiver-listan” kan andra NHL-lag plocka upp honom och med tanke på hur backsituationen ser ut i vissa lag är det inte omöjligt att det händer, men samtidigt verkar det finnas starka tendenser till att han kommer återvända till Europa. Det surras en del om att Skellefteå skulle vara en möjlig adress till nästa säsong.

Annars finns det säkert klubbar i Schweiz som är intresserade av hans tjänster. Duktiga offensiva backar växer inte på träd, även om Rundblads spel inte riktigt har gått ihop de senaste säsongerna. Vi får vänta och se om något annat lag plockar upp honom. Om det inte sker lär det inte dröja länge innan han hittar en ny klubb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *