Derek Ryan siktar på Schweiz eller KHL som alternativ

Derek Ryan siktar på Schweiz eller KHL som alternativ

Derek Ryan står just nu utan kontrakt, men vill så klart bli kvar i Nordamerika om chansen ges. Han gjorde en stark säsong som kapten för Charlotte Checkers och fick göra debut i NHL mot slutet av säsongen. Än så länge har vi inte hört om något konkret bud från någon NHL-klubb och att harva ett år till i AHL är nog inte speciellt intressant.

Henrik Danielsson på NSD-sporten har pratat med honom nu och fått några mer konkreta svar om vad som gäller. Det mest troliga är att han satsar på att hitta en klubb i Schweiz eller KHL om det inte löser sig med någon klubb i Nordamerika. Sverige är ett alternativ, men i det här läget i karriären vill han passa på att tjäna de pengar som går att tjäna i de andra ligorna.

Fult förståeligt kan jag tycka.

Från Sverige är det tre lag som varit i kontakt med hans agent: Frölunda, Örebro och HV71. Frölunda ska vara de enda som lagt ett konkret bud i dagsläget vad han vet, men det nobbades. Då både Schweiz och KHL har en väldigt snäva kvoter för utländska spelare bör det nog vara på sin plats att försöka hitta en klubb där ganska snart.

Än så länge är han klubblös och tränar på egen hand. Han har alla ambitioner att spela på högsta möjliga nivå. Örebro är ett alternativ, men som Pontus Gustafsson själv sa så blir det nog inte Örebro den här säsongen som kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *