NHL vill expandera till Las Vegas

NHL vill expandera till Las Vegas

Det har ryktats länge och väl om att NHL kommer att expandera i den nära framtiden och Las Vegas har stått på toppen av listan med städer som skulle kunna tänkas få ett NHL-lag. Eftersom det är en expansion är det inget lag som kommer att flyttas dit. Det har ryktats om att Carolina Hurricanes skulle vara aktuella för en flytt då ägaren hamnat lite i stormväder gällande lån han tagit i och med övertagandet av klubben, men NHL och ägaren själv vill bli kvar i Carolina.

När det gäller expansionen har det pratats om främst tre städer: Las Vegas, Seattle och Quebec. Den sista hade ett NHL-lag upp till cirka 20 år sedan då klubben såldes och flyttades till Colorado och blev Avalanches. Seattle är en stor idrottsstad som länge suktat efter ett NHL-lag, men även ett NBA-lag och dessa två intressen har krockat lite och gjort det svårt för dem att komma framåt. En ny arena måste till och det finns dessutom flera budgivare med i mixen, vilket verkar bara rört till det.

Istället är det då ökenstaden Las Vegas som sticker ut som den mest lovande kandidaten och enligt hockeybloggen sinbin har deras källor rapporterat att NHL:s exekutiva kommitté rekommenderat att NHL ska expandera till Las Vegas. Det hela ska bli officiellt den 22:a juni inför galan NHL awards. Det som kommer hända härnäst är att Bill Foley skriver på expansionsavtalet, skickar in 500 miljoner dollar till NHL och sedan ska övriga klubbägare rösta om de vill expandera till Las Vegas.

Vid ett positivt resultat i omröstningen kommer Las Vegas att kunna hoppa in i NHL till säsongen 2017/18. Det kommer då att hållas en så kallad expansionsdraft inför säsongen där de kommer att kunna plocka spelare från alla andra klubbar, men de kan givetvis skydda utvalda spelare från att bli plockade.

NHL:s kommissionär Gary Bettman har tidigare kommenterat att han ser inga problem med att ha ett udda antal lag i NHL och det finns inga garantier att även då Quebec som är det andra hetaste alternativet också kommer att rekommenderas en expansion redan nu. Det är dock inte otroligt att de kommer att ansluta någon eller några säsonger senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *