Finländske centern Sim Liviik flyttar till Örebro – Uppdaterad

Finländske centern Sim Liviik flyttar till Örebro – Uppdaterad

Uppdatering: Finska Hufvudstadsbladet verkar bekräfta övergången på sin hemsida.

Det har ryktats ett tag om att ytterligare en center ska ansluta till Örebro och det från Finland. Enligt MrMadhawk  är det fråga om HIFK-spearen Siim Liviik. Siim har kontrakt till och med 2017/18, men tydligen en out-klausul i det som tillåter för spel i SHL om chansen dyker upp.

Siim är en hårt arbetande spelare som tycker om att tacklas och göra det jobbigt för motståndarna. Vi gissar att han kommer in för att ersätta Marko Anttila som högst troligen kommer att lämna laget. Han lär inte kosta alls lika mycket som den tidigare nämnde landsmannen då Örebro gjorde bort sig och gav han ett kontrakt långt över hans nivå. Ett kontrakt de inte kan eller ens borde förlänga på ens snarlika villkor.

I all ärlighet känns det lite som att man byter ut en spelare mot en annan nästan identisk, men billigare sådan. Liviik kan säkert bli lite av en publikfavorit i Anttilas frånvaro om han lyckas sätta några vältajmade tacklingar. Det jag är rädd för är att han ska dra på sig onödigt mycket utvisningar. Han statistik från Liiga, en serie som tillåter mer än SHL, är inte jättelovande när det gäller just det.

Jag kan tycka att dessa spelare börjar spela ut sin roll i dagens ishockey, men Liviik kanske har kvaliteter som vi inte känner till ännu. Om han är en pådrivare i omklädningsrummet, i båset och lika mycket på isen kan han ha så kallade ”intangibles” som kan vara värt att begrunda. Tills vidare känns detta som en utfyllnadsspelare för de lägre kedjorna då jag antar att Tom Wandell och Gustaf Franzén går före i centerleden.

Sedan tidigare finns även Joel Mustonen och Libor Hudacek som kan spela center. Anders Eriksson har utgående kontrakt och hans fortsättning är osäker. Samtidigt ryktas Ville Viitaluoma åka hem till Finland igen för spel med Ilves.

Bild från liiga.fi
Bild från liiga.fi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *