Klubbar rycker i Backström

Klubbar rycker i Backström

Gustav Backström har varit en konstant i ett lag som haft stor omsättning av spelare under de senaste åren. Niklas Johansson har rensat ut och byggt sitt lag, men Backström har bestått. Han har dessutom vuxit under tiden och verkligen etablerat sig som en stabil pjäs i defensiven.

Han är dock ingen ”skottsvamp” utan har levererat bra Corsi-värden utanpå sin goda defensiv. I praktiken innebär det att det skjuts mer framåt än bakåt med han på isen. För många utpräglat defensiva backar är det inte alls så.

Han är säkert långt ifrån någon av de bäst betalda spelarna i laget och när Aftonbladet nu rapporterar att andra klubbar än Örebro är intresserade av honom så är det för att de vill ha en billig, defensiv pjäs som klarar av SHL-tempot. Frågan är då varför man i hela världen skulle välja en annan klubb än Örebro i dagsläget?

För jag antar att Örebro vill behålla honom också? Eller har de inte behov av en stabil SHL-back? Jag kan däremot förstå om Backström vill prova på något nytt, men av ryktessvängen att döma är det samma i jobb i en annan dress som erbjuds i troligen ett sämre lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *