Örebro är med och rycker i Dahlén

Örebro är med och rycker i Dahlén

Örebro Hockey är en av fyra klubbar som ligger närmast i kampen om Jonathan Dahléns signatur. I stort sett alla klubbar i SHL har tydligen visat intresse, men det är fyra som är närmare än de andra rapporterar MrMadhawk. De andra tre är Färjestad, Luleå och Rögle.

Dahlén själv har varit tydlig med att han helst velat spela med Timrå i SHL, men den chansen gick om intet i och med den inställda slutspurten.

Han är numera San Jose Sharks spelare efter att ha blivit bortbytt mot Linus Karlsson och deras ord väger så klart tungt i hans fortsatta karriär. Om de vill att han ska spela i Nordamerika istället är det nog inte så mycket att göra för Örebro. Han har bara gjort en säsong borta i Nordamerika hittills och den gick väl rätt OK, men jag skulle inte bli förvånad om de vill se mer av honom på liten rink inom kort.

Han återvände istället till Timrå och Hockeyallsvenskan, och vi kan nog alla konstatera att han var för bra för den ligan i all ärligheten. Det vore samtidigt ett enormt tapp för Timrå om han skulle försvinna från klubben.

De fyra bästa kandidaterna ska få presentera en plan och med tanke på de hål som Örebro kan tänkas få högt upp i laguppställningen, och en tränartrojka som känns solid, borde de kunna presentera ett attraktivt anbud. Kan jag tycka i alla fall.

Sedan är konkurrensen hård med klubbar som Luleå och Rögle som också har hål att fylla och möjligheter att erbjuda spel i powerplay. Där känns det spontant som att Färjestad har svårare att erbjuda samma sak, men vi får väl se vad som händer. Kul att höra att Örebro ändå nu tagit sig till en position där de faktiskt är med i kampen om de bästa, unga spelarna på marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *