Patrik Virta till Örebro Hockey

Patrik Virta till Örebro Hockey

Som vi har väntat! Nu säger MrMadhawk att Niklas Johansson äntligen har landat sin förstärkning och det är unge finländaren Patrik Virta. Han slog igenom förra säsongen i TPS Åbo med 40 poäng på 58 matcher, bestående av 16 mål och 24 assist. Han följde sedan upp med 2 mål och 1 assist på 8 matcher i slutspelet.

Virta belönades med ett KHL-kontrakt med Slovan Bratislava, inget av KHL:s bättre lag, och har hittills producerat 2 mål och 7 assist på 21 matcher. Kanske inte något skräckinjagande facit, men som sagt … inget av KHL:s bättre lag och han verkar inte haft någon direkt framträdande roll heller. Han har brutit kontraktet där, men samtidigt verkar inte Örebro fått bläck på sitt papper ännu.

Virta är bara 22 år gammal och kan användas både som center och ytter. Hans styrkor är i offensiven, men han är samtidigt ansvarsfull i sitt spel. Personligen är jag kanske inte helt övertygad ännu, men samtidigt inte förvånad att det inte blev ett större namn. Budgeten är begränsad, men här får man en ung spelare som Sallinen och Näkyvä kan ta under sina vingar och forma till något spännande. Han kommer säkert att smälta in med gruppen på ett bra sätt.

Det ska bli intressant att se hur långt kontraktet är. Jag gissar på säsongen ut och ett år till.

Om namnet verkar bekant spelade hans far Tony Virta korta besök i Södertälje och Leksand under varsin säsong, men hade också en kort säsong i NHL med Minnesota Wild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *