Robert Leino till Örebro?

Robert Leino till Örebro?

Örebro har varit en frisk fläkt i SHL tillsammans med Rögle denna säsong. Man har skakat om i toppen av SHL och istället för att se samma tråkiga lag i toppen hela tiden har det varit lite nytt.

Örebro har dessutom gjort det med ett ganska begränsat material och med lite tur i en del värvningar. T.ex. har Ryan Stoa levererat fullt godkänt med poäng och många mål, men har haft det lite svårt med det höga tempot. Han är helt enkelt inte speciellt snabb, men han väger upp för det genom att vara stark som en björn.

Vad jag förstår är han inte en av de spelare som är prioriterade inför nästa säsong.

Nu ryktas det att Örebro gjort klart med centern Robert Leino från Ilves. Örebro har redan ganska många centrar under kontrakt, men det kan vara så att man tänker sig Leino på en kant. Den tanken hade man även med Daniel Muzito-Bagenda å andra sidan. Leino är nog inte tänkt att ersätta Stoa i detta läge utan där finns det andra namn i mixen.

Leino är en offensiv spelare och jag kan tänka mig att man suktar lite efter någon att styra i powerplay. Han gjorde ett riktigt starkt slutspel och verkar vara en spelare som inte viker ner sig när det blir tufft. Spontant känns det som ett intressant namn som också passar in i det spel Örebro vill spela.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *