Truppstädning väntar – uppdaterad

Truppstädning väntar – uppdaterad

Det har länge surrats kring att ett antal spelare får lämna. Det gäller främst backarna Joonas Jalvanti och Jakub Krejcik, forwards Anders Eriksson och Marko Anttila, samt målvakten Henrik Lundberg. Även backarna Peter Andersson och Alexander Hellström, och forwarden Johan Adolfsson står utan kontrakt. Hellström som blev utsedd till säsongens MVP av supporterklubben 14-3 kommer högst troligen bli kvar. De andra två är svårare att sia om. Som misstänkts under lång tid har EP haft felaktiga uppgifter. Hellström och Andersson har kontrakt.

Sedan har vi de två trotjänarna Johan Wiklander och Marcus Weinstock som båda ryktas bli kvar i klubben. Egentligen har väl samtliga spelare som nämnts ovan uttryckt en önskan om att bli kvar i Örebro, men vi vet också att Örebro vill satsa uppåt i tabellen och det kräver tyvärr att någon måste lämna för att ge utrymme för bättre spelare. Om man ska dra det rent krasst.

Nerikes Allehanda har nu pratat med Jalvanti, Krejcik, Eriksson och Lundberg, och man får nog säga att det är ett ganska enhälligt, nedstämt intryck som ges. Ingen verkar ge något besked om att det ens förs en dialog. Pontus Gustafsson har tidigare sagt att han ska prata med alla spelare innan det blir fråga om någon presskonferens för att presentera nya spelare.

Marko Anttila har vuxit fram till en publikfavorit. Huruvida han blir kvar eller inte är nog det största frågetecknet som finns idag. Om han skulle försvinna kan vi säkerligen räkna med ett stort antal besvikna supportrar och en del hot om att säga upp säsongskort, men frågan är vad Örebro är villiga att betala och Anttila är villig att ta i lön för att han ska bli kvar i den rödvita tröjan. Jag är glad att jag inte behöver vara del av den förhandlingen.

Ryktet var att en presskonferens skulle bli av nu i veckan, men nu får jag intrycket av att det kan dröja lite längre. Vi får vänta och se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *