Fler örebroare till landslagen

Fler örebroare till landslagen

Inte nog med att Daniel Viksten och Martin Johansson är uttagna till Tre Kronors träningsläger som pågår just nu, Örebro Hockeys superlöfte, för det vågar vi ändå kalla honom, Anton Johansson är uttagen till U17-landslaget som ska spela en fyrnationsturnering i Södertälje om två veckor, 15-17 april. Sverige ska där möta Finland, Ryssland och Tjeckien. Mer om turneringen på Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

Parallellt med denna turnering spelare Sveriges U16-landslag en turnering i Finland, där även Tjeckien och Ryssland deltar. Till det landslaget är målvaktslöftet Lucas Johansson uttagen. Lucas är ingen liten kille med 192 cm och 85kg bara 16 år ung. Han har goda förutsättningar att gå långt i karriären. Mer om turneringen på Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

Både Lucas och Anton spelar med överåriga spelare i Örebro Hockey Ungdom J18 och deras deltagande i landslagen kommer kanske inte som någon större överraskning, men fortfarande är det riktigt kul att se hur Örebros juniorer blir allt mer regelbundet uttagna att försvara Sveriges färger internationellt. Faktum är att Anton till och med spelar med Örebro Hockey Ungdom J20 regelbundet.

Ett J20 som hade en lite tyngre säsong, men också ställde ett lag på isen som var nästan ett år yngre i snitt än det äldsta laget i serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *