Formkoll på nästa motståndare: Linköping 21/11

Formkoll på nästa motståndare: Linköping 21/11

Att Örebro går bra vet vi och att det finns bra underliggande siffror vet vi också. Det finns saker som skulle kunna vara ännu bättre, men vi ska väl inte bli alltför giriga … än. Powerplay har fram tills nyligen varit högst sådär, men på sistone har det sett lite bättre ut spelmässigt så om det också vaknar till liv då kan Örebro bli riktigt bra så småningom (givetvis skrivet med glimten i ögat).

Linköping är nästa lag som Örebro ska möta och även dem har gått riktigt bra på sistone. Frågan är ju då vad de hittat på som gör att de tagit 11 av 15 poäng de senaste fem matcherna och börjat klättra upp från bottenskiktet av tabellen. De är faktiskt bara en poäng sämre än Örebro i formtabellen med det.

Jag har därför sammanställt formen senaste fem matcherna i tre tabeller nedan:

Lag Poäng Mål Insläppta
Linköping 11 18 14
Örebro 12 14 11

Tabell 1. Insamlade poäng gjorda och insläppta mål.

Lag Skott Skott emot SVS% S% Corsi% PDO%
Linköping 125 152 90,79 14,4 43,02 97,59
Örebro 147 159 93,08 9,52 50,40% 104,27

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Linköping 92,31% 1 42,11 8
Örebro 90,91% 2 7,69% 1

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Vad kan vi säga om detta då? Ja Örebros powerplay haltar just nu, men det gör verkligen inte Linköpings. De har gjort hela åtta(!) mål på de senaste fem matcherna i den spelformen och har en utdelning som är helt otrolig. Samtidigt spelar de väldigt bra med en man mindre.

I spelet fem mot fem däremot har de fortsatta problem och blir utspelade alltför ofta. De har gått över till lite mer av ett igelkottsförsvar och jobbar mer med att bara dumpa ut pucken säkert istället för att försöka spela ur sig alla situationer. Det framkom under Cmores sändning igår.

Vore det inte för ett övereffektivt powerplay hade inte Linköping tagit många poäng under dessa matcher utan det ser fortfarande ganska illa ut. Räddningsprocenten är fortsatt låg, och ännu lägre i spelet fem mot fem faktiskt (88.98%).

Så ge f.. i att ta en massa utvisningar på torsdag och bara mala sönder dem i spelet fem mot fem så ska detta gå vägen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *