Leksand upp, Modo ner – lagen för SHL 2016/17 klara

Leksand upp, Modo ner – lagen för SHL 2016/17 klara

I och med gårdagens seger i den sjunde och avgörande matchen mot Modo kan Leksand se fram emot en ny säsong i högsta serien, SHL. Trots ett mäktigt spelövertag i de flesta matcherna och en rejäl plusmålskillnad lyckades inte Modo hålla sig kvar. Leksand vann fyra matcher och det är allt som räknas i en serie bäst av sju.

Det är på något vis talande efter en minst sagt horribel säsong från Örnsköldsviksklubben. Det har inte funnits många ljuspunkter, men de som varit är de yngre spelarna. Frågan är bara hur många som blir kvar. Det är många kontrakt som går ut och det har ryktats om att det är just de yngre talangerna som försvinner bort. Modos juniorer har levererat hyfsat i sina respektive serier, men steget upp till Hockeyallsvenskan är ändå ganska stort för många.

Samtidigt tror jag att en del av de äldre gardet och inte minst ”importerna” inte får fortsatt förtroende. Det är många som inte levererat för Modo och det kommer med säkerhet att synas i nästa års trupp. Jag hoppas med hela mitt hjärta att detta inte innebär att det är sista gången vi ser Modo i högsta serien, men just nu ser jag inte att de förtjänar vara där hellre på rent spelmässiga grunder.

Sedan blir frågan om spelare som blivit väldigt synonyma med Modo som Oscar Hedman och Niclas Torp blir kvar i klubben. Jag kommer följa utvecklingen kring Modo. Det är trots allt en klubb som varit så gott som synonym med SHL/Elitserien sedan starten och som fostrat en otrolig mängd stjärnor av absolut världsklass.

Serien kommer alltså att se ut enligt nedan nästa år:

Brynäs
Djurgården
Färjestad
Frölunda
HV71
Karlskrona
Leksand
Linköping
Luleå
Malmö
Rögle
Skellefteå
Växjö
Örebro

För Leksand, som hade tänkte banta truppen ganska ordentligt till nästa säsong om de inte gick upp, misstänker jag att det kan bli ett tufft introduktionsår om de inte lyckas med några riktiga chansvärvningar. Det kan bli ett år likt det Karlskrona genomlidit i värsta fall. Det går inte att leva på gamla meriter hur länge som helst. Fråga Modo om inget annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *