Snabbare och tydligare hantering av disciplinärenden

Snabbare och tydligare hantering av disciplinärenden

Disciplinnämnden hos Svenska ishockeyförbundet har fått motta mycket kritik genom åren, men jag vill ändå påstå att det sakta blir bättre och bättre. Konsekvens är något man försöker jobba med och efter säsongen som gick blev det bestämt att man kommer att göra en stor förändring som kommer att ta ännu ett steg i rätt riktning: huvudtacklingar har inte längre någon grad av allvar.

Från och med nu är det alltid 5+20 minuter som är straffet, och inte ibland 5+20 och ibland 2+10 som det varit tidigare. Här kommer också situationsrummet att få en större roll där de med bättre teknik ska kunna stötta domarna i dessa beslut. Samtidigt har man försökt bli bättre på att kommunicera ut vikten av spelarnas säkerhet till utländska spelare genom obligatoriska möten och tydligare information då de varit överrepresenterade hos disciplinnämnden.

Nämnden lovar även att ärendehanteringen ska gå snabbare. Nu ska besked kunna komma dagen efter en anmälan. Det underlättar för såväl klubbar, som spelare och högljudda fans. Förseelser kommer också att graderas på en tregradig skala: låg, medel och hög. Jag antar detta inte bara kommer påverka det aktuella straffet, men även hur hårt återfallsförbrytare straffas vid just återfall.

Allt som allt känns det som bra förändringar som gör det tydligare för alla, samtidigt som snabbare beslut bara göra alla ”gladare”.

Källa: SHL.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *