Inget TV-pucken för varken tjejer eller killar från Närke

Inget TV-pucken för varken tjejer eller killar från Närke

I ett inte helt förvånande drag har ishockeyförbundet valt att försöka arrangera TV-pucken trots Corona. Tidigare ställde man in kvalspelet på grund av riskerna och nu när man ändå går vidare med slutspelet går man på någon form av snittplacering från de senaste 10 åren och delat ut platser efter det.

Det gör att killar och tjejer från Örebro och Närke helt enkelt kastas ut från turneringen utan att ha fått chansen att visa att de hör hemma där. Närke som regionen har gjort stora framsteg både bland pojkar och flickor de senaste åren, men eftersom man tio år tillbaka inte har så mycket resultat att gå på sparkas man ut.

Du måste tillhöra det gamla gardet för att få spela, vilket på något vis känns typiskt Ishockeyförbundet.

Att de först ställer in kvalet och sedan väljer att gå på historik och utelämna den faktor som präglar svensk hockeys seriesystem och utveckling kanske mest av allt: laget som kan ta steget upp och överraska, känns totalt verklighetsfrånvänt av Ishockeyförbundet, men som sagt samtidigt inte alls förvånande.

TV-pucken som turnering är problematisk nog som den är. Det här gör inte saker och ting bättre. Jag vill inte ta ifrån något från de som faktiskt får åka, men det här riskerar att slå hårt mot alla killar och tjejer som hade hoppats att få spela men som förbundet själva stänger dörren för. Förbundet sparkar på dessa killar och tjejer.

Det korrekta beslutet är att inte spela turneringen alls i dessa tider och sedan verkligen fundera på om man ska ha den över huvud taget. Att fortsätta göra något för att man alltid gjort det är den sämsta anledningen av alla för att göra något. Traditioner är inte alltid bra, men att få Ishockeyförbundet att förstå att förändringar behövs verkar vara jävulskt svårt överlag.

Med det sagt, TV-pucken kommer inte att avgöra någon spelares karriär. Örebro-regionens framgångar i juniorserierna låter jag tala för sig självt.

Nu ska jag springa ett varv runt huset för att kyla ner mig så jag inte exploderar.

Källa: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *