Inför Örebro – Luleå 15/10

Inför Örebro – Luleå 15/10

Örebro och Luleå har följts åt i tabellen sedan serien startade och ligger fortsatt precis bredvid varandra. Just nu är det Luleå som har övertaget och om man får önska så kommer det här att fortsätta resten av säsongen med två lag som jagar varandra i toppen av tabellen.

Båda lagen vann sina fyra första matcher för att sedan åka på två förluster. Luleå lyckades ändå knipa två poäng totalt i sina förluster mot Djurgården och Brynäs medan Örebro fick se sig nollade av Malmö och Rögle.

Jag tror ingen av lagen är nöjda med vad de presterat de senaste två matcherna och när dessa lags möt brukar det kunna bli bra hockey. Om ”bra” betyder målsnålt och taktikspel något så in i Norden. Gissningsvis kommer special teams att bli avgörande där Örebro har ett bra powerplay och Luleå ett bra boxplay.

Idag saknade Örebro både Rasmus Rissanen och Stefan Warg på träningen enligt NA:s rapport. Det vore inte bra alls om båda backarna skulle saknas imorgon, men förhoppningsvis är det rena försiktighetsåtgärder som gör att de är borta. Daniel Muzito-Bagenda är avstängd och Rodrigo Abols har varit sjuk.

Mitt i detta har man valt att lyfta upp Elias Ekström till A-laget. Ett klokt beslut i min mening. Ekström förtjänar att få på prova på SHL-spel igen. Han har många av de verktyg som behövs för att kunna spela på en så pass hög nivå.

Luleå verkar vara skadefria, svårt att hitta någon riktig information om det, och även om Örebro har vunnit de två senaste hemmamatcherna mot Luleå är det svårt att hålla Örebro som favoriter imorgon. Det blir en tuff match.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *