Örebro besegrar Norrbotten i första matchen

Örebro besegrar Norrbotten i första matchen

Örebro län har spelat sin första gruppmatch i TV-pucken och för motståndet stod Norrbotten. Örebro kom in i gruppen som kvaletta och hade stora förhoppningar om att kunna gå vidare till slutspel. Matchen började olyckligt för Norrbotten som fick en spelare utvisad för kneeing efter bara 3 minuter. Det gav Örebro chansen att spela powerplay i fem minuter och det skulle resultera i et mål.

Det gav mersmak för Örebro som halvvägs in i perioden också skulle utöka till 2-0. Norrbotten skulle få chansen att ta sig in i matchen igen genom två raka powerplay, men Örebro höll tätt och kunde gå in i andra perioden med en säkrad ledning. Örebro skulle sedan fortsätta tuffa på i andra perioden och 3-0 kom efter redan 2:18.

De skulle inte nöja sig med det utan efter dryga nio minuter kom också 4-0. Örebro slog av på takten efter det och släppte in Norrbotten i matchen, vilket ledde till både ett och två reduceringsmål, men Örebro kunde ändå ta hem segern till slut med 4-2.

Imorgon väntar två matcher mot först Stockholm Syd på förmiddagen och sedan Skåne på eftermiddagen. I skrivande stund leder Stockholm Syd över Skåne med 3-0 inför den andra perioden. Örebro behöver en seger imorgon för att vara säkra på slutspel, men det kan också räcka med bara poäng mot lika mot ett av lagen om resultaten går deras väg i övriga matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *