Örebro besegrar Östergötland, spel om femte plats väntar

Örebro besegrar Östergötland, spel om femte plats väntar

Även om Örebro förlorade mot Ångermanland i kvartsfinalen återstår spel om plats 5-8 för laget. I den första placeringsmatchen mötte man Östergötland som i sin tur förlorat mot Stockholm Nord i förlängningen. Båda lagen fick lämna slutspelet med 2-1 i baken i jämna matcher, och det resultatet skulle visa sig gångbart även denna match.

I en väldigt jämn match skulle det dröja till slutet av första perioden innan något lag skulle lyckas göra mål och till min stora glädje var det Örebro. Örebro fick chansen att spela powerplay och förvaltade det på bästa sätt. I den andra perioden skulle sedan Örebro få ett nytt powerplay, men denna gång skulle man inte lyckas göra mål. Kort efteråt skulle istället Östergötland få chansen i powerplay. De lyckades inte göra mål under spelet med en man mer, men kort efter att Örebro blivit fulltaliga kom så kvitteringen.

Örebro vek dock inte ner sig utan istället fortsatte man att trycka på framåt och ett ledningsmål kom också fem minuter senare. Trots att de kort efter målet fick spela med en man mindre igen lyckades laget hålla undan och får därmed spela om femteplats mot Gästrikland som slog ut Värmland med 1-0.

Matchen spelas imorgon 10.00 och sänds via LiveArena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *