Örebro föll mot regerande mästarna

Örebro föll mot regerande mästarna

Örebro började lovande och skapade både en och två chanser i inledningen av matchen, men lyckades inte få pucken i nät. Istället skulle Ångermanland lyckas kontra in 1-0 i ett vackert anfall. Örebro fortsatte dock att anfalla och hade mest puck, men Ångermanland försvarade sig framgångsrikt samtidigt som de hade en väldigt duktig målvakt. När Ångermanland sedan gjorde 2-0 gick luften ur Örebro och Ångermanland tog över spelet helt efter det. De fick även chansen att spela powerplay i slutet av perioden, men Örebro lyckades reda ut det.

I den andra perioden fick Örebro chansen att spela fem mot tre, men skulle inte skapa mycket alls. Istället skulle reduceringen komma på en flygande kontring kort därefter. Efter det försökte Örebro verkligen trycka in en kvittering och hade en puck i mål, men fick det bortdömt. Med två minuter kvar tog de sedan ut målvakten och lyckades skapa ett riktigt bra tryck framåt, men tyvärr skulle det istället leda till att Ångermanland kunde göra 3-1 i tom kasse.

Matchen igenom visade Ångermanland upp ett otroligt fint tvåvägsspel och där Örebro spelade en mer utpräglad offensiv ishockey spelade Ångermanland lite klassiskt ”svenskt” och gjorde det mycket bra. Det var en jämn match som hade kunnat sluta lite hur som helst med lite andra puckstudsar. Ibland är de med, ibland är de emot. Sådan är puckens natur.

Örebro har stått för en otroligt bra turnering och jag hoppas verkligen att det här är bara är en av många årgångar som verkligen utmanar de stora distrikten och visar att det här med ishockey i Örebro är allt annat än en fluga. All heder till spelare och ledare som deltagit den här turneringen. Det ska bli kul att följa dessa killar framöver i bland annat Örebro Hockeys juniorlag.

Laginsatsen är det som präglat Örebro, men givetvis finns det några namn som sticker ut och om de bara ger sig själva chansen kan de ha en ljus framtid för sig. Desamma kan man givetvis säga om alla andra unga spelare som aldrig fick chansen att delta i turneringen. Med tanke på de framgångar Örebros juniorer åtnjuter just nu finns det utan tvekan en uppsjö av duktiga och lovande spelare runtomkring oss. Det är bara en fråga om tid innan vi ser nästa Löwdahl, Mozart eller Nalle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *