Örebro stormar fram i TV-pucken

Örebro stormar fram i TV-pucken

Örebro har inte haft många framgångar i TV-pucken. De har aldrig varit i final. En del av förklaringen till det är att Örebro har ett av de minsta upptagningsområdena i Sverige samtidigt som det saknats ett lag på högsta nivå under lång tid. Förra året gjorde laget ett storartat kval och tog sig till slutspel. Där blev det dock stopp efter tre förluster och de fick spela om placering 9-16. Efter förlust mot Småland och Östergötland avslutade man med segern mot Västmanland. Laget slutade därmed på 14:e plats. I år har laget öppnat minst lika starkt och är på väg mot slutspel.

I kvalgruppspelet som äger rum i Ånge vann de med hela 9-0 mot Gotland i första matchen. I den andra matchen stod Södermanland för motståndet och resultatet skrevs till 3-1 . Örebro ledde med 3-0 långt in i andra perioden, men Södermanland lyckades reducera i powerplay med 38 sekunder kvar. Blekinge stod sedan för motståndet i den tredje matchen som skulle sluta 2-0 till Örebro. I den fjärde matchen kom första förlusten, men det skulle krävas förlängning för att sära på Örebro och Bohuslän. Matchen slutade 3-2 efter at Isac Andersson fullbordat sitt hat-trick.

Den femte och sista matchen gick mot Västergötland. Det var en jämn historia som skulle komma att avgöras av Filip Forsmark när Örebro fick chansen i powerplay med sju minuter kvar. Det är inte samma Forsmark som värvades till Örebro J20 utan en yngre namne, som spelar back i Örebro U16. Det var hans andra mål i turneringen.

William Hedlund och William Dahlgren leder den interna poängligan med 7 poäng var (3+4 och 2+5) följt av backen Philip Broberg på 6 poäng (2+4) . Vassaste målskytten är William Eriksson med 5 puckar i nät på fem matcher.  Petter Johansson har vaktat kassen i samtliga fem matcher och hade kvalets bästa GAA med 0,98, och slutade på en räddningsprocent på 91,38.

Även om nästan alla spelare tillhör Örebro Hockey idag kommer de från en massa olika klubbar från början. Kumla Hockey är väl representerat med sex spelare, Hällefors IK med tre spelare och Örebro har fem egna produkter med i laget. Övriga spelare tillhör olika klubbar från länet, eller spelare som flyttat hit från angränsande län, och det är verkligen jättekul att se att det finns alla möjligheter för spelare från hela länet att ta sig till TV-pucken. Sedan är det inte hela världen om man inte skulle komma med. Det finns många spelare som kommer att slå igenom senare.

Nu väntar ett uppehåll till 2/11 när Örebro går in i grupp D som spelar sina matcher i Malmö. Det är ingen enkel grupp. Motståndet består av Norrbotten, Stockholm syd och Skåne. Tre lag som har för vana att gå långt i TV-pucken. Det ska bli väldigt intressant att följa laget nästa månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *