Anders Eriksson får lämna Färjestad

Anders Eriksson får lämna Färjestad

Efter fyra år valde Örebro Hockey att inte erbjuda nytt kontrakt till Anders Eriksson. Han var med och spelade upp Örebro Hockey till SHL, men har under tiden i SHL mest spelat i tredje- och fjärdekedjor. Även om Kedjan med han, Kalle Olsson och Marko Anttila presenterades som en förstakedja hade de inte speltid för det och producerade definitivt inte för det.

Han var också en viktig kugge i Örebros boxplay där han och Olsson utgjorde ett av seriens bästa par i den spelformen. Färjestad valde att nappa på Eriksson och erbjöd han ett try-out-kontrakt, men det har man nu valt att avsluta innan säsongen drar igång. Eriksson hann med att göra ett mål i CHL, men utöver det inte fått överdrivet med speltid.

De har nu helt enkelt kommit fram till att han passar inte in i de formationer som de vill använda framöver. Eriksson själv har kommenterat att han vill spela vidare i SHL, men just nu tror jag de flesta har sina trupper klara. Däremot finns det säkert ett antal Hockeyallsvenska klubbar som med glädje tar emot Eriksson. Han är en mer eller mindre komplett spelare och på en lägre nivå kan också producera bra med poäng.

Det borde finnas alternativ för Eriksson, men kanske inte de alternativ han vill ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *