Fjärde raka segern för Checkers

Fjärde raka segern för Checkers

Checkers har fått upp ångan nu och efter en ganska miserabel säsongsinledning har de vänt på trenden och nu tagit fyra raka segrar. I det senaste dubbelmötet var det Rockford Ice Hogs som stod för motståndet, men med en storspelande målvakt och en stekhet Brock McGinn verkar det inte spela så stor roll vilka de möter.

Den första matchen var det Checkers från start till mål. Michael Leighton i målet var omutlig och även om det skulle dröja till andra perioden innan Checkers fick hål på Lars Johansson i motståndarkassen var det efter ett ganska ordentligt tryck mot målet. Inte helt förvånande var det just McGinn som hittade nätmaskorna.

I den tredje perioden skulle det sedan lossna lite för Checkers. Medan Ice Hogs försökte trycka på utan resultat tog Checkers till vara på chanserna som kom och kunde gå upp till 4-0 innan matchen var slut efter mål av Sergei Tolchinsky, Patrick Dwyer och Lucas Wallmark. Wallmarks andra mål för säsongen. Derek Ryan blev poänglös, men hade fem skott på mål.

Returmötet blev en tätare historia. I alla fall i två perioder. Checkers tog ledningen efter fem minuter i första perioder genom McGinn, igen, och denna gång hade Derek Ryan assist på målet. Hans enda poäng i dubbelmötet. Ice Hogs kvitterade med tre minuter kvar av perioden och fick därmed äntligen hål på Leighton.

Den andra perioden var en lika tät kamp, men inga mål föll där. Båda lagen hade två stycken numerära överlägen, men inget lag lyckades utnyttja det. Istället skulle det ta fem minuter in på den tredje perioden innan Andrew Miller fick ett friläge mot Johansson och kunde lyfta in pucken högt bakom honom. Checkers vann skotten i sista perioden med 11-2 efter bland annat två powerplay där Johansson fick jobba för lönen.

Checkers klättrar därmed från sista till andra plats i sin division och Ryan är trea i poängligan efter en ny assistpoäng. Totalt har han nu 11 poäng på 8 matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *