Nu är det slut med klapporna!

Nu är det slut med klapporna!

Jag tror inte man behöver leta länge för att hitta första personen som fullständigt avskyr klapporna som Örebro Hockey sprider ut på alla stolar innan varje match. Ljudet från dessa skär genom kropp och skäl och personerna som använder dessa hamnar ofta i otakt med normalbegåvade individer som använder händerna för att klappa. Om man man bara råkar ha en hand kan man lika väl klappa på benet och då komma undan att förpesta atmosfären för resten av besökarna.

Nu ska det sägas att dessa klappor drar in en del pengar till klubben och att eliminera en inkomstkälla har inte funnits på tapeten tidigare eftersom den tidigare klubbledningen tömde kassorna fullständigt i sina egotrippar och man har varit tvungna att bygga upp lite kassabestånd igen. Något man gjort på ett storstilat sätt så att man börja kasta pengar spelare igen.

Det finns tydligen också folk inom klubben som fullständigt avskyr klapporna. Det har dock funnits en rädsla för att de individer som använder klapporna då inte skulle klappa alls eftersom de uppenbarligen inte klarar av konsten att slå ihop två händer på egen hand. Därför har man försökt hitta någon form av mellanväg eller alternativ lösning som också skulle göra klubben än mer unik i Hockeysverige.

Lösningen på detta blir att man helt enkelt tar bort handklappandet också och istället vill att alla i publiken ”hattifnattar” istället. Det vill säga att man höjer händerna i axelhöjd och sedan skakar runt dem lite för att visa sitt stöd till spelarna.

Det gör också att man kommer runt problemet med att ingen hör eller bryr sig om när det delas ut priser på läktarna mitt under matchen. Man hade planer på att be klacken vara tyst när det blir dags för de jättelika checkarna ska delas upp på läktaren, men nu kan man slå två flugor i en smäll genom att införa hattifnattandet istället.

Hemmastå skulle då kunna se ut såhär ungefär:

Det blir också mer inkluderande för t.ex. Vänster- och Piratpartister och andra systemkritiska personer. En grupp man haft svårt att nå ut till då de inte anser att de kapitalistiska övertonerna som tagit över ishockeyn går att förena med deras egna ideal där alla idrottsföreningar borde vara helt ideella och ha samma förutsättningar oavsett om det är ishockey, fotboll, krocket eller knyppling. Men nu när matcherna kommer att påminna om deras partikongresser eller samlingar i mammas garage hoppas man att de ska ha överseende med detta.

Klubben har insett att det finns ett problem med detta då folk på gräddhyllan riskerar att resa händerna och skaka om medan de fortfarande håller i sin dry martini. En lösning skulle kunna vara att man tar in fler volontärer som då får följa efter och hattifnatta åt personen som är för upptagen med att socialisera och se ner på pöbeln.

Det finns alltså lite hinder, men man hoppas fortfarande kunna införa detta till när försäsongen i augusti drar igång där man planerar en sju matcher lång serie mot Bofors. Man kommer att värva in tolv extra spelare på test inför serien eftersom man räknar med att minst åtta kommer att gå av under seriens gång på grund av skador.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *