Formkoll inför Oskarshamn 11/2

Formkoll inför Oskarshamn 11/2

Två av formtabellens riktiga bottengäng ska drabba samman i vad som på förhand ser ut att kunna bli både ett målkalas och en ruggigt intressant hockeymatch med mycket slarv och Hawaii-hockey som resultat. Eller så blir det precis tvärtom med två lag som spelar för att minimera misstagen och inte tillåter någonting.

Det har varit uppehåll och förändringar är att vänta i båda lagen. Det är inte enkelt svårt att försöka förutse någonting i det läget.

Båda har fullkomligt läckt in mål på sistone och snittat fyra insläppta per matchen, men Oskarshamn har en liten fördel i två fler gjorda mål. Räddningsprocenten är horribel, PDO:n nästan genom golvet och därmed formen på en riktigt låg nivå.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta Poängsnitt
Oskarshamn 3 12 19 0,6
Örebro 3 10 20 0,6

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott S% Skott emot SVS% Corsi% PDO%
Oskarshamn 132 9,09 144 86,81 46,46 94,63
Örebro 122 8,20 146 86,30 49,36 94,83

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Oskarshamn 81,82% 6 0% 0
Örebro 76,47% 4 33,33% 4

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Egentligen skiljer inte så mycket mellan lagen i siffrorna. Örebro har en aningen bättre Corsi, men det tåls att påpekas att Oskarshamn har förbättrat sin Corsi något enormt på sistone. Från att ha varit bombarderade match efter match är de numera ganska jämna i antal avslut.

Den största skillnaden är annars i powerplay där Oskarshamn inte gjort mål på minst fem matcher medan Örebro har gjort fyra. Örebro har dock också haft trender likt den Oskarshamn upplever så jag vågar inte riktigt sätta hoppet till den spelformen ändå. Örebros boxplay har inte heller varit riktigt på den nivå man är van att se.

Det här kan vara den svagaste jämförelsen jag gjort hittills. Det är verkligen två riktigt svaga lag som möts imorgon. Huga. Det blir spännande att se hur denna match utvecklar sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *