Formkoll inför Leksand 16/1

Formkoll inför Leksand 16/1

Att Örebro hittat formen igen är ingen hemlighet. Man är en av seriens absolut formstarkaste lag med fyra segrar på senaste fem matcherna och nu åker man till Leksand för att möta ett lag som lunkar på ungefär i samma tempo som de alltid gjort.

Värt att nämna är att Leksand har gått från att vara ett riktigt spöke för Örebro till att bli något av plockpotatis. Örebro har haft lätt för Leksand under en länge period nu, men för det ska man inte underskatta sina motståndare.

Leksand är inte under isen på något vis även om de ligger i kvalträsket längst ner i tabellen. Laget tuffar på och har vunnit tre av fem senaste genom att slå Rögle och Linköping efter full tid och sedan slog man också Brynäs ett tag innan dessa. Ingen större skam att förlora mot Luleå och Skellefteå däremellan.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
Leksand 7 10 11
Örebro 11 14 11

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott S% Skott emot SVS% Corsi% PDO%
Leksand 129 7,75 154 92,86 48,18 98,56
Örebro 135 10,37 125 91,20 57,33 101,03

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Leksand 76,92% 3 15,38% 2
Örebro 90,00% 2 15,38% 2

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Örebro har haft konsekvent bra Corsi även under december månad när det gick lite hackigt för laget, men man har lyckats bevara detta spelövertag i spelet med en man mer och dessutom bli bättre på att förvalta sina chanser. Effektiviteten är märkbart bättre nu och målvaktsspelet har fortsatt varit stabilt. Nästan löjligt stabilt rent av även om det kanske inte varit lika glänsande som tidigare på säsongen.

I och med att effektiviteten också kommit upp har också PDO:n normaliserat sig och det vi ser nu är också ett Örebro som presterar mer normalt. Boxplay är fortsatt riktigt bra, men powerplay är sett rent till effektiviteten fortfarande inte bra, men det är inte Leksands heller. Värt att notera dock är att Leksand faktiskt gjorde mål i powerplay mot Örebro senast.

Leksands boxplay är väl inget man skriver hem till föräldrarna om, inte heller powerplay. De har hållit fast vid sitt spel som genererar en hel offensiv, men läcker ännu värre bakåt. Örebro som är ett starkt lag bör med andra ord kunna göra det jobbigt för Leksingarna imorgon, men det gäller verkligen för Örebro att se upp med Leksands anfall.

Det får inte släppas till hur mycket chanser som helst för just framåt är inte Leksand allt för dåliga. Det säger trots att de blev nollade av Luleå och Skellefteå, men det är lag som kan stänga ner om det verkligen stämmer för dem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *