Segerraden fortsätter, fjärde raka!

Segerraden fortsätter, fjärde raka!

Frölunda hade inte så mycket att säga till om allt som allt. De fick första anfallet och sedan tog Örebro över och som de gjorde det. Örebro gjorde en av sina bästa perioder för säsongen och körde verkligen över Frölunda. Mål i powerplay är givetvis tacksamt, men det var spelet överlag som verkligen sken för Örebro. Man vann skotten övertygande, men spelet var nog ännu mer till Örebros fördel.

Jag var nästan lyrisk efter första perioden. De få skott på mål som Frölunda hade knep Jonas Arntzen med största lugn.

Bromés mål i powerplay efter bara några minuter gav Örebro en springande start och när Shane Harper sedan skjuter in 2-0 var det bara en fråga om när 3-0 skulle komma. Nu blev det bara två mål i den första ändå, men det ska nog Frölunda mest vara glada för.

Den andra perioden må ha varit jämnare spelmässigt, men utvisningar förstörde flytet något och Frölunda kunde ta tillbaka en del av spelet. Skottstatistiken hade jämnat ut sig efter den, men målen hade fortsatt ramla in för för Örebro.

Ryan Stoa tog upp pucken längs med sargen och slog den in mot Viktor Lodin som skarvade den vidare, kanske inte helt med flit, till Joonas Rask som trampade på ordentligt och satte distinkt dit 3-0. Om det var helt rättvist i just den stunden vet jag inte, men sett över hela matchen absolut. Att det var just den enormt hårdjobbande Rask som satte den var däremot så in i helvete rättvist.

Glenn Gustafsson såg sedan till att bryta runt sin back i ett flygande anfall och lägga pucken mot bortre benskydd och perfekt på returen kom Jordan Boucher som kunde lägga in pucken i mål. Just Boucher märktes på både det enda och andra sättet ikväll. Han sätt i utvisningsbåset flera gånger, men var också överallt på isen. Han gjorde mål och var inblandad i flera farligheter framåt samtidigt som hans hemjobb alltid är lika trevligt att beskåda.

Jag funderade på om 4-0 inte var något i överkant efter två perioder, men Frölunda spelade riktigt dåligt i defensiven. Inte alls vad jag förväntade mig faktiskt. Det var bra slarvigt och Örebro vann väldigt många kamper. De lyckades ofta stressa och störa Frölunda dessutom. Det var inte alls det spel som den talangfyllda och välbetalda spelartrupp borde kunna leverera.

I den tredje perioden kom Örebros spel av sig desto mer och Frölunda tilläts mer ytor, vilket gjorde att Örebros försvarsspel också kom av sig något. På alla tre av Frölundas tröstmål svek Örebroförsvaret Arntzen i målet och även om det hade varit kul att se honom rädda friläget från Friberg är det inget att hålla emot honom. De andra två målen däremot är rena missar av försvaret som Arntzen inte kan lastas för alls.

När Bromé sedan jobbar till sig pucken i mittzon och kan lägga in 5-2 i öppen kasse då var det verkligen klart.

Med Rasmus Rissanen borta var man lite nervös för hur backspelet skulle fungera, men efter två perioder såg det riktigt bra ut faktiskt. Inte felfritt, men Frölunda var tydliga i hur de lade ner puckar djupt och jagade på dem för att försöka pressa Örebros felvända backar, men det var ingen vidare framgångsrik strategi.

Jag hoppas givetvis att Rissanen är tillbaka snart, men i hans frånvaro klev de andra fram mer och Alfred Barklund stod verkligen på sig och gjorde det bra. Han hamnade på halvdistans vid ett av målen, men hade Stefan Warg tagit sin gubbe istället för att leka stålman hade det kanske inte blivit mål ändå.

Nu var Warg riktigt bra i de två första perioderna, men denna och ett pucktapp på egen blå i tredje var egentligen de enda missarna från hans sida. Jag tycker han gjorde en sammantaget bra match. Han har höjt sig igen på sistone och nu hoppas jag att nivån består. Han har fått mycket kritik negativ tidigare, men nu ska han ha beröm.

Alla backar ska egentligen ha beröm. Gustav Backström var en jätte han med med många bra defensiva beslut. Lukas PIlö fortsätter att visa att han hör hemma i SHL. Jonathan Andersson börjar även han känna igen alltmer. Kristian Näkyvä verkar kunna spela hur mycket som helst.

Fantastiskt tryck i arenan också. Grymt verkligen, och kul att klacken också hyllar Arntzen fullt rättvist flera gånger under matchen.

Laget Örebro tågar på och laget Örebro kommer att bli svårstoppade.

2 svar på ”Segerraden fortsätter, fjärde raka!

  1. Håller med, första perioden var kanske den bästa jag sett den här säsongen. Uppskattar att du ger Warg cred efter allt skäll han fått, tycker också att han gör en bra match.

    1. Jo, jag har varit ganska kritisk mot honom ändå, men nu visar han framfötterna.

      Han visar ju ändå att han kan tillföra laget bra saker. Hans dåliga självförtroende med felpass och konstiga beslut verkar som bortblåst. Det är roligt att se en så pass gammal spelare ändå ta steg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *