Formkoll inför Linköping 30/12

Formkoll inför Linköping 30/12

Ett snubblande fall framåt blev det av Örebro mot HV71. Man sänkte sig själv genom dumma utvisningar, men det fanns ändå bra tendenser annars som man borde kunna ta med sig. Jag hoppas verkligen att man lyckas göra just det. Sedan har just utvisningarna varit ett problem sedan första början så jag förväntar mig inte att det kommer att lösas över en natt.

Linköping har en hyfsad trend just nu med tanke på hur dåligt det ändå gott denna säsong, och mot Örebro är det nog ganska öppet mellan vilket lag som är favorit. Mest på grund av Örebros dåliga form skulle jag säga.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
Linköping 7 12 12
Örebro 6 9 15

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott S% Skott emot SVS% Corsi% PDO%
Linköping 149 8,05 142 91,55 49,46 99,94
Örebro 126 7,14 152 90,13 54,79 96,57

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Linköping 81,25% 3 25,00% 4
Örebro 81,82% 4 6,25% 1

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Linköpings siffror senaste fem ser faktiskt rätt OK ut. Det är inget som ser direkt dåligt ut, powerplay ser till och med bra ut. De har tagit 7 av 15 poäng vilket så klart inte är jätteimponerande, men i den situation som de befinner sig är det kanske inte fy skam ändå. Sedan är det så klart surt att torska två gånger om mot Oskarshamn som de slåss mot i streckstriden.

Alla siffror har en negativ trend för Örebro utom skotteffektiviteten som letat sig uppåt något på sistone, men den är fortsatt ganska låg. Spelet fem mot fem är fortsatt lagets styrka, vilket är positivt eftersom det är det man spelar som mest.

Boxplay har landat lite strax över 80% på sistone, vilket är ungefär godkänt, men inte mer, medan powerplay fortsatt är riktigt, riktigt dåligt.

Jag skulle inte säga att det känns som en självklar seger på något vis. Om Örebro också inser det och går in med inställningen att de måste jobba för det då kan det kanske gå vägen ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *