Örebro satte krokben för sig själva

Örebro satte krokben för sig själva

Man kan tycka mycket om HV71:s spel, men egentligen behöver vi nog inte lägga så mycket energi där. De fick så pass bra med hjälp från Örebro idag att de fick poängen mer eller mindre till skänks. Och då gör Örebro en mycket starkare insats idag än senast mot Skellefteå. Örebro trycker på, skapar bra lägen och sätter till och med två puckar i nät denna kväll, men de bjuder också in HV71 flera gånger om i matchen med dumma beslut som i slutändan kostar dem alla poäng.

Att Örebro sedan inte fick mycket med sig från domarna svider så klart, men så är det vissa matcher. Det är också helt fel sak att lägga energi. Örebrospelarna visade på frustration mot domarna på isen flertalet gånger och jag är mest bara glad att ingen blev utvisad för misconduct igen. Det är missriktad energi som bättre borde använts på annat sätt.

Aaron Irvings helt onödiga tackling på Martin Thörnberg går inte att förlåta eller förklara bort. Den är bara helt och hållet urkorkad, men den är också tyvärr lite typisk för Örebro i det att den speglar ett frustrerat lag. Jag hoppas verkligen Thörnberg inte blir borta för länge, men det skulle kunna innebära slutet på karriären för honom och det vore ett fruktansvärt tråkigt slut för honom, för vilken spelare som helst.

Den första perioden gick klart till HV71 eftersom Örebro fick spendera nästan halva perioden med en man mindre. Oavsett om boxplayspelet är bra eller inte fungerar det inte att agera på det viset. Rissanens utvisning kanske jag kan köpa att den kanske är petig, men fortfarande inte felaktig. Att det stod 2-0 till HV71, men bara ett mål i powerplay, får väl anses som rättvist även om Örebro kanske var bättre i spelet fem mot fem.

Men vad spelar det för roll när de inte spelar det så ofta? I andra perioden blev det gudskelov mer tid i den spelformen och då tog Örebro också kommandot. Det fanns utan tvekan hopp inför den tredje perioden och där fortsatte Örebro att mala på, men så får HV71 en straff och förvaltar den. Jag har sett repriser på situationen och jag vet inte vad jag ska tro faktiskt.

Riktigt kul att Daniel Muzito-Bagenda lyckas näta i tredje perioden, men det var tyvärr inget som hjälpte laget denna kväll. Örebro tog målvakten tidigt och tryckte på. Visst lyckades man också skapa farligheter, men skärpan är inte där för många spelare. Det vills mycket, men det krånglas också mycket. Det är mycket frustration som kanaliseras på fel sätt.

Powerplay fortsatt bedrövligt ineffektivt. Det såg bättre ut i spelet stundvis, men vad spelar det för roll när inga mål kommer?

Allt som allt tar Örebro ett stort kliv upp från förra matchen, men de lyckas ändå sabotera för sig själva och det går inte mot ett lag som HV71 som dryper av duktiga hockeyspelare. Det finns utan tvekan bra saker att ta med sig här, men också saker som fortsatt är stora problem. Det spretar verkligen åt alla håll när man försöker summera detta.

Alfred Barklund fick hoppa in bredvid Kristian Näkyvä när Irving utgick och jag kan verkligen inte klaga insatsen. Det var en något otacksam situation för honom och att han inte fått så mycket speltid i SHL på sistone märktes kanske lite. Han klev in och försökte spela sitt spel.

Jag tycker att Marcus Weinstocks screening nere i egen zon är onödig och det är inte första gången även han drar på sig onödiga utvisningar. Man kan tycka att en åldersman av hans kaliber ska veta bättre, men även han är skyldig till utvisningar som faktiskt är på gränsen till rent av dumma.

Jag tyckte också att Stefan Warg gjorde en av sina bättre matcher, men sen blev han lätt frånåkt mot slutet av matchen i vad som nästan såg lite komiskt ut. Han blev sedan av med pucken bakom eget mål och HV71 kunder göra 4-2.

Han var inte ensam om en svagare insats heller. Han och Backströms spel i boxplay är riktigt bra, men ute på den stora isen är det inte lika lyckat. Backström blev rundad ett par gånger i felaktiga stötförsök. Hans timing är inte den bästa tyvärr.

Nu är backsidan bra tunn för Örebro. Irving kommer att bli borta minst lika länge som Bouchers första avstängning, längre är inte orimligt.

Det har surrats om att Nick Ebert skulle vara aktuell för en återkomst. Det finns inget konkret att ta på där och han spelar på i Hartford Wolfpack. Rodrigo Abols har nu avverkat 9 matcher med Springfield Thunderbirds och är -2 med en assist. Han verkar kommit in mer i laget, men några större framgångar har han inte.

Nästa match är redan på måndag mot Linköping redan. Inte mycket tid till reflektion, men dessa utvisningar måste få ett stopp. De förstör bara för sig själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *