Inför Linköping – Örebro 30/12

Inför Linköping – Örebro 30/12

Att Linköping skulle vara favoriter mot Örebro hade man kanske inte reagerat på så mycket inför säsongen, men så kom säsongen igång och Örebro malde på rätt bra och har vunnit de två första matcherna mellan lagen, men just nu känns dock Linköping som det minst dåliga laget. Även om det blev en tung förlust mot Oskarshamn senast har man spelat jämnt i många matcher nu på sistone.

Linköping har också fortsatt haft bra utdelning i powerplay och det kan mycket väl bli något av en nyckel ikväll. Örebro måste sluta med alla utvisningar och om de tar någon måste de se till att boxplay fungerar som när det var som bäst. Lyckas man hålla sig borta från båset borde det fortfarande finnas goda chanser att vinna då man spelade bra igen i spelet fem mot fem.

Nu saknar man dock ett gäng spelare: Jordan Boucher (2 matcher kvar), Aaron Irving (5 matcher kvar), Linus Öberg (JVM) samt Sakari Salminen (axelskada), och har i och med det kallat upp junioren Anton Widmark igen. Det innebär också att Lukas Pilö är tillbaka i laget och tar en av de ordinarie backplatserna. Gissningsvis går han in direkt bredvid Gustav Backström medan Alfred Barklund får spela sjundeback.

I Salminens frånvaro gick Shane Harper in i förstalinan och det lär nog bli så ikväll med då han är den mest naturliga ersättaren. Frågan är om Widmark går in direkt på Harpers plats eller om man kastar om ytterligare. Det troligaste är kanske att han gör just det så att man stör så lite som möjligt för de andra.

Det pratas en del om att Örebro är i tagen med att förstärka laget och de mest uppenbara namnen Abols och Ebert verkar fortsatt köra på i AHL. I övrigt verkar det som att man vill bara ta in spets om den också passar in ordentligt i laget, och givetvis är det bra om det finns ett längre perspektiv i bilden än bara till slutet av säsongen.

Linköping har fullt lag att tillgå vad det verkar.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *