Formkoll inför Malmö 4/1

Formkoll inför Malmö 4/1

Örebro vann över Linköping med 2-1 efter ett nytt matchstraff, men också en riktigt bra andra period i kombination med säkert spel i tredje som nästan räckte för att hålla nollan. Spelet går i rätt riktning och jag hoppas att det fortsätter så.

Malmö kommer från en rad med bra matcher där de tagit en hel del poäng. Det har varit väldigt mycket hjärta från deras sida och ett väldigt bra målvaktsspel. Oavsett hur det sett ut är fem segrar på sex matcher något att respektera.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
Malmö 11 12 8
Örebro 6 9 16

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott S% Skott emot SVS% Corsi% PDO%
Malmö 103 11,65 159 94,97 47,15 106,00
Örebro 131 6,87 148 89,19 57,30 94,04

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Malmö 80,95% 4 25,00% 4
Örebro 81,82% 4 18,18% 2

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Malmö har en rad med bra matcher i ryggen inför mötet på lördag. De har lyckats plocka en hel del poäng och skapat utrymme till lagen i ingemansland och fått känning på lagen ovanför slutspelsstrecket. Ett bra powerplay i kombination med att de håller väldigt tätt bakåt har varit viktiga delar av det. Den stora utmaningen för Örebro blir att göra mål över huvud taget mot Malmö.

Örebros formkurva går åt rätt håll, men ineffektiviteten grinar laget fortfarande i ansiktet. Förhoppningsvis kan det lossna lite i powerplay också. Malmö likt Örebro drar på sig mycket utvisningar så det kommer att finnas möjligheter att träna på det.

Örebros siffror dras ned ordentligt av matchen mot Skellefteå samtidigt som Corsi blåses upp av att de fått jaga en del i andra matcher. Utanpå det kommer laget att behöva fylla ut en del platser med juniorer eftersom Linus Öberg är fortsatt borta (JVM), samt Aaron Irving, Jordan Boucher och Marcus Weinstock alla avstängda. Förhoppningsvis kan Anton Widmark spela, men det verkar osäkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *