Formkoll inför Växjö 5/12

Formkoll inför Växjö 5/12

Om Örebros form var på avtagande i förra kollen är den definitivt svag just nu. PDO är rätt låg och insatsen senast mot Djurgården kan ha varit säsongens sämsta. I alla fall de inledande två perioderna. Vad Växjö sysslar med är det nog många som undrar. De har ett på pappret mycket slagkraftigt lag som inte alls levererar på isen.

Växjö såg inledningsvis ut som ett lag som hade en massa otur, men allteftersom seriesepelet fortgått har de misslyckats med att hitta nästa nivå som skulle ta dem högre upp i tabellen. Om Örebro är seriens stora positiva överraskning är Växjö utan tvekan den motsatta. 

Om vi tar en titt på de fem senaste matcherna ser de ut på detta vis:

De senaste fem matcherna ser ut enligt nedan:

Lag Poäng Mål Insläppta
Växjö 5 12 15
Örebro 9 12 13

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott Skott emot SVS% S% Corsi% PDO%
Växjö 109 126 88,10 11,01 51,16 103,85
Örebro 156 138 90,58 7,69 54,10% 97,27

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Växjö 66,67% 6 8,33 1
Örebro 94,45% 1 9,52% 2

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Växjös fem poäng har kommit genom en övertidsseger mot Färjestad hemma och sedan 2-1 mot Oskarshamn borta medan Örebro har två raka förluster och innan dess tre raka segrar. 

Växjös troligen största problem har varit den defensiva biten där försvar och målvakter inte alls får ihop det. Räddningsprocenten är riktigt låg, men deras special teams är också några av SHL:s absolut sämsta. Powerplay är bedrövligt och boxplay är riktigt dåligt det med just nu, och det har nog aldrig varit bra under säsongen.

Örebro borde vara revanschsuget efter matchen senast mot Djurgården och man är verkligen bättre än vad den matchen visade. Örebro behöver hitta flytet igen. Växjö har haft ett högeffektivt skytte på sistone, men det är nog också det enda som ska kunna rädda dem just nu. Det är inte mycket annat som talar för dem just nu och ett Örebro som kommer upp i nivå borde kunna vinna även nere i Småland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *