Bottennapp mot Djurgården

Bottennapp mot Djurgården

Jag vill inte ta ifrån Djurgården något av allt det som de gjorde bra, men Örebro gör kanske säsongens svagaste insats ikväll. Djurgården trampade verkligen på och försökte hålla ett högt tempo, vilket var problematiskt för framförallt Örebros inte alltför snabba backlinje.

Som vanligt i Rasmus Rissanens frånvaro fick Stefan Warg kliva in på hans position och när det var ett ännu högre tempo än vanligt då hade han det inte roligt. Mot slutet av matchen fick han se matchen från bänken verkade det som och det var inte oförtjänt.

Han ensam bär absolut inte skulden för denna förlust. Örebros spel gick inte att känna igen utan det var Djurgården som förde matchen i över två perioder. Det tog en bra bit in i tredje perioden innan man började känna igen Örebro. Tränarna försökte sig på att kasta om bland högerforwards för att få lite ny energi och det var ett lyckat drag.

Tyvärr ledde Djurgården med 4-1 i det läget och hoppet började rinna ut. När Glenn Gustafsson kommer i bra fart och får pucken av Jordan Boucher inne i offensiv zon trycker han dit den i krysset och håller ändå matchen vid liv.

Örebros första mål till 3-1 kom i andra perioden efter väldigt hög och lyckad press från Shane Harper som sedan kunde ge Joonas Rask nästan öppet mål och det missar han inte.

Att tränarna fortsatt vågar ta målvakten i ett tidigt skede ska de ha all heder för. Om man är i rätt zon och det återstår fyra minuter då är det bara att köra. Ingen idé att vänta när man måste hämta igen två mål.

Tyvärr blev det bara mål i baken igen, men det var ändå rätt att försöka.

Det pratas lite också om att Örebro nu håller på att falla tillbaka där de borde vara och jag håller inte riktigt med om det. Örebros form just nu är svag. De underpresterar just nu, inte normalpresterar. De har inte överpresterat i 21 omgångar för att nu falla genom golvet och då befinna sig på normal nivå. Örebros PDO de senaste fem matcherna är 97,24% med en fortsatt bra Corsi. Det är att ligga en god bit under det normala. PDO för säsongen är 101,61%, vilket är fullt normalt för ett bra lag.

Örebro spelar inte jättedåligt, utom idag kanske, men de kommer inte upp i normal nivå. Skyttet finns inte där och även räddningsprocenten har dalat.

Örebro behöver hitta tillbaka till sitt spel igen. Det är en svacka just nu, men svackor går över. Nu väntar två bortamatcher mot Växjö och Oskarshamn. Det är givetvis inga promenadsegrar, men det är två sämre lag i SHL. Det blir intressant att se hur de hanterar dessa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *