Örebro Hockey Ungdom startar Cup för tjejer

Örebro Hockey Ungdom startar Cup för tjejer

Örebro Hockey Ungdom är den förening som tar hand om barn och ungdomar som vill spela ishockey i Örebro. Att intresset ökat något explosionsartat de senaste åren är knappast konstigt med de framgångar som Örebro Hockey har haft. Det gäller dock inte bara bland pojkar utan även bland tjejer.

Det har lett så till den grad att Örebro Hockey Ungdom kommer att starta en egen cup för tjejer i början på april nästa år. Tanken är att det ska börja 9:e april, vilket är helgen precis innan påsken. Än så länge finns det inte så mycket information att tillgå, men vi kommer att följa upp detta med dem om några veckor när mer saker börjar falla på plats.

Cupen kommer att finansieras med stöd från både Örebro Läns Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna. Förhoppningen verkar vara att det är något som ska slå både lokalt och nationellt, och inte minst bidra till att locka fler tjejer till sporten samtidigt som man får behålla de som redan håller på.

Samtidigt kämpar klubben för att få mer istider då de yngsta kullarna som kommer upp är större än någonsin. Kommunen har lite att göra och bevisa där. Man kan inte måla upp sig som en idrottskommun och sedan strunta i de allra yngsta utövarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *