J20 fortsatt serieledare efter seger mot Linköping

J20 fortsatt serieledare efter seger mot Linköping

J20 SuperElit hade även de uppehåll under landslagsveckan i början på november. Många spelare var ute på äventyr runtom världen, och som ni kanske kom ihåg gick det ganska bra för våra svenska landslag. Örebro J20 spelade sin första match efter uppehållet i onsdags när man tog emot Linköping hemma.

Örebro verkade inte riktigt ha vaknat efter uppehållet utan verkade glömt både en och annan sak som behöver göras ute på isen. Linköping vann fullt rättvist med 4-1 efter att ha dominerat större delen av matchen. Örebro tog visserligen ledningen genom Marcus Seidl, men efter det var det mest Linköping. De gjorde fyra raka mål efter att Örebro tagit utvisning efter utvisning efter utvisning. Nu må 4-1 ha kommit i tom kasse, men att Linköping inte hade en större ledning i slutet av tredje perioden kan utespelarna tacka Jonathan Frykholm för. Han fick jobba för lönen den matchen.

Tidigare idag var det dags för returmöte i Linköping och den här gången såg Örebro-spelarna till att vara med i matchen. Det var en otroligt jämn historia där lagen turades om att ha pucken och dessutom att ta utvisningar. Inget av lagen lyckades något vidare med att utnyttja alla tillfällen som kom att spela med en man mer.

Det skulle dröja fyra minuter in i tredje perioden innan Linköping fick hål på Frykholm i Örebro-kassen. Örebro skulle dock inte ge sig utan när de fick chansen att spela powerplay två gånger om efter varandra skulle de till slut lyckas få hål på duktige Rasmus Hedström i Linköpings mål. Tyvärr skulle inte det stå sig vidare länge utan två minuter senare skulle Linköping göra 2-1 i sitt powerplay.

Örebro gav sig dock inte utan försökte forcera mot slutet och det skulle ge resultat. Edvin Ekström skulle hitta nätmaskorna fint assisterad av Filip Forsmark. Matchen gick till förlängning och där avgjorde sedan Daniel Lindberg på pass från Ludvig Carlsson.

I och med det behåller Örebro förstaplatsen i J20 SuperElit Södra. De har en match mer spelad än Hv71 som är tre poäng bakom Örebro. Örebro har såhär långt bara förlorat tre matcher efter full tid. Åtta matcher återstår och nog ska det mycket till för att de inte ska ta sig vidare till Top 10 efter den här inledningen på säsongen.

Härnäst väntar Frölunda borta på onsdag och sedan Färjestad borta på lördag. Två svåra bortamatcher mot två lag som slåss kring strecket. Båda lagen vill nog hemskt gärna hamna i Top 10 för att säkra en slutspelsplats så småningom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *