Inför Örebro – Frölunda (Uppdaterad)

Inför Örebro – Frölunda (Uppdaterad)

En bitter förlust mot Linköping senast, men det är bara att samla ihop sig och gå vidare. Det ska mycket till om man ska spela en hel säsong och inget lag lyckas stjäla poäng i slutskedet av en match. Härnäst väntar istället serieledarna Frölunda på deras hemmais i Göteborg. Örebro har haft bra matcher borta mot just Frölunda historiskt, men det har varit lite upp och ner på senare tid.

Frölunda fick nyligen in riktigt bra förstärkningar i Sean Bergenheim och Jacob Larsson och har klättrat stadigt i tabellen under en period nu. Mattias Nörstebö, Filip Westerlund och Kristian Vesalainen saknades senast i matchen mot Karlskrona, men i övrigt har de fullt lag att ställa på isen.

Örebro å sin sida saknade egentligen bara Joel Mustonen i den senaste matchen och det är fortsatt osäkert om han kommer till spel mot Frölunda. Det har cirkulerat rykten om att det ska vara någon ny spelare på väg in, men i dagsläget verkar det mesta vara dolt i ett dunkel. NA rapporterar att Mustonen mycket väl kan göra comeback imorgon.

Frölundas offensiv är inte att leka med, framförallt bredden på den. Johan Sundström och Joel Lundqvist tillsammans med backen Henrik Tömmernes utgör de största offensiva hoten rent poängmässigt. Örebro å sin sida har lite på kedjan med Libor Hudacek, Greg Squires och Marcus Weinstock på sistone. Övriga kedjor måste också börja producera framåt om detta ska hålla för Örebro i långa loppet.

Jag kan tycka det är läge att prova ett byte mellan Kalle Olsson och Martin Johansson för att vi ska få se kemin mellan Daniel Viksten och Johansson igen. Problemet med det är att vi får en kedja med Olsson, Tom Wandell och Johan Wiklander då. Den kedjan känns extremt defensiv. Både Viksten och Johansson behöver komma igång dock. De har så mycket hockey i sig som inte inte riktigt kommer fram idag.

Jag förväntar mig att Frölunda kommer att komma ut i bra tempo och försöka trycka tillbaka Örebro direkt. Det kommer att bli en skottkavalkad. Det gäller för Örebro att hålla igen och spela sig ur den värsta pressen inledningsvis. De vet att de kan slå Frölunda, men det gäller att härda ut och ta chanserna som kommer i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *