Inför Örebro – Leksand

Inför Örebro – Leksand

Det finns nog många som är lite oroliga inför torsdagens match mot Leksand. När Örebro var nya i SHL var Leksand något av det absolut sämsta tänkbara motståndet för Örebro. Det gick verkligen troll i allt i matcherna lagen emellan. Numera är det inte riktigt så, men minnena finns där. Leksand har inlett säsongen ungefär som de flesta förväntat sig. De ligger i botten av tabellen.

Örebro har inte heller överraskat så många tippare utan ligger ungefär där man förväntat sig. Lagen har på det liknande formkurvor och båda lagen tycker sig börja få ihop sitt eget spel. Skillnaden är 12 poäng i tabellen och 28 måls skillnad. Leksands stora problem är den offensiva produktionen som varit minst sagt bristfällig. Laget har inte släppt in så många fler mål än till exempel Örebro.

Leksand verkar inte ha några direkta skador och i Örebros fall handlar nog det mesta om huruvida Julius Hudacek kommer vara tillräckligt frisk för att spela. Axel Brage har blandat och gett lite i sina insatser. Han var lysande mot Färjestad och mindre bra mot Skellefteå. Tänkta ettan Atte Engren i Leksand fick finna sig i att sitta på bänken senast och se Henrik Haukeland hålla nollan mot Malmö.

Örebro och Leksand möttes under försäsongen och då stod Tom Wandell för ett hat-trick. Väl under säsongen sedan vann Örebro med 2-3 efter att Libor Hudacek avgjort i förlängningen. Örebro har med andra ord två raka segrar i ryggen inför detta möte.

Leksand kommer till Örebro med allt att vinna och Örebro är laget med pressen på sig att göra något konstruktivt. Vid seger kan laget försöka stänga luckan till lagen ovanför på play-in-plats. Vi förlust är det risk att man sugs ner i ett ingenmansland mellan play-in och övriga tre lag som bara försöka undvika kval nedåt. En seger skulle också ge lite mer andrum och självförtroende inför dubbelmötet med Rögle senare i december.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *